ΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

Κώστας Πελετίδης: άμεσα η αλλαγή πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ ώστε να μπορούν όλοι να κάνουν τεστ για κορονοιο

Να τροποποιηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες ώστε σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο να γίνεται δωρεάν μοριακός έλεγχος σε μαθητές και εργαζόμενους και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα να επεκταθεί η διενέργεια των τεστ και στο στενό περιβάλλον τους, ζητά με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

 

«Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

 

Με ανησυχία παρακολουθούμε την αύξηση των κρουσμάτων στο χώρο της Εκπαίδευσης στην πόλη μας. Η ανασφάλεια και ο φόβος των εργαζομένων και των γονέων στα σχολεία είναι δικαιολογημένα. Όπου εμφανίζεται κρούσμα, το 90% των μαθητών του σχολείου τις επόμενες μέρες δεν πηγαίνει στο σχολείο.

 

Το πρωτόκολλο ενεργειών από τον ΕΟΔΥ, εκ του αποτελέσματος κρινόμενο, απαιτεί τροποποίηση. Κατά την άποψή μας και με βάση την εμπειρία που έχει συγκεντρωθεί, χρειάζεται:

 

Η πραγματοποίηση δωρεάν μοριακού τεστ, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε ένα τμήμα σχολείου, τόσο στους μαθητές του τμήματος, όσο και στους εργαζόμενους του σχολείου (εκπαιδευτικούς, καθαριστές κ.λπ.).

 

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, να κλείνει το τμήμα -όπως ήδη προβλέπεται- και στην περίπτωση που προκύψουν όντως κρούσματα, να επεκταθεί η διενέργεια των τεστ και στο στενό περιβάλλον τους.

 

Η τροποποίηση αυτή του πρωτοκόλλου ενεργειών του ΕΟΔΥ στη σχολική κοινότητα θα αποτρέψει τη μετατροπή των σχολείων σε χώρους μετάδοσης του κορονοϊού, θα έχει πολλαπλά οφέλη στη λειτουργία του σχολείου, καθώς και στην ασφάλεια που θα αισθάνονται και θα έχουν μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι».

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Η Μεγάλη Έκθεση EURO AGRO EXPO 2024 στην Αμαλιάδα 24, 25 και 26 Μαΐου 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies