Uncategorized

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ 2021 ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ “ΕΣΤΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνει τη Λαμπαδηδρομία με τίτλο “Εστίες Επανάστασης – Δρόμοι Ελευθερίας”, σε συνεργασία με την επιτροπή διοργάνωσης Λαμπαδηδρομία 2021, προκειμένου να αναδείξει ιστορικές διαδρομές, μέρη που γεννήθηκαν και έδρασαν ήρωες και αγωνιστές του 1821 και να στηρίξει τις ιδέες της πολλά υποσχόμενης νέας γενιάς του Δήμου μας.

Στον Δήμο Πύλου – Νέστορος βρίσκονται τοποθεσίες, στις οποίες σημειώθηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 7 ημέρες και θα διέλθει από όλες τις Πόλεις, τα Χωριά και τα Μνημεία του Δήμου, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Η Φλόγα θα ξεκινήσει στις 14/10/2021 από το ιστορικό Μανιάκι, όπου έδωσε την τελευταία του μάχη ο Παπαφλέσσας (Αρχιμ. Γρηγόριος Δικαίος), καταλήγοντας στην Πύλο, στις 20/10/2021, ημέρα εορτασμού της 194ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας ανέφερε: «Τιμούμε τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τις ιστορικές διαδρομές, όπου διήνυσαν για να κατακτήσουν την ελευθερία του Έθνους. Στηρίζουμε τις ιδέες των δημιουργικών ανθρώπων του τόπου μας και προχωράμε μπροστά ενωμένοι με γνώμονα την ευημερία των συνδημοτών μας και του τόπου μας».

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

admin2020

Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων ΕΜΥ

admin2020

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: Σκέψεις για το εκσυγχρονισμό του Κληρονομικού μας Δικαίου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies