Μεσσηνίας

Λαμπρός ο εορτασμός της Αναλήψεως του Χριστού στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, εορτάστηκε σήμερα στην Καλαμάτα η Ανάληψη του Χριστού, στον φερώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό στην παραλία της πόλης.
Κατά τον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, πλαισιουμένων υπό του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά και άλλων ιερέων.
Ο κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως του Χριστού, ευχόμενος το Πνεύμα το Άγιο να καθοδηγεί την ζωή όλων και να φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει τους Εφημέριους του Ιερού Ναού για την διακονία τους, αλλά και για την άψογη οργάνωση της Ιεράς πανηγύρεως.
Σε σύντομη προσφώνησή του, ο Μητροπολίτης Καρθαγένης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του στον εορτασμό, ενώ μετέφερε την αγάπη του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου προς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τονίζοντας την άδολη αυτού αγάπη προς το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο. Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, εξήρε την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Καρθαγένης και το έργο που επιτελεί στην Αφρικανική Γη, μεταφέροντας το μήνυμα του Χριστού και της αγάπης.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ιεροψάλτη του Ιερού Ναού, επί σειρά ετών.
Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies