Μεσσηνίας

Λαοθάλασσα πιστών υποδέχθηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα στη Μεσσήνη

Με ευλάβεια και την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών υποδέχθηκε σήμερα η πόλη της Μεσσήνης, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής επί του όρους Ιθώμη.
Η Ιερά Εικόνα μεταφέρεται κατ’ έτος στη Μεσσήνη σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο νόσο.
Της υποδοχής και της λιτανείας προέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Μελέτιος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Η Ιερά Εικόνα με λιτανευτική πομπή περιήλθε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και άνθη καταλήγοντας στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενους στους πιστούς αναφέρθηκε στην χάρη αλλά και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι για τις όποιες δοκιμασίες βιώνουμε στους δύσκολους καιρούς της αμφισβήτησης, η Μεγαλόχαρη μας καλεί σε διατήρηση της πίστεώς μας, σε μετάνοια και να παραμείνουμε Άνθρωποι.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας και Βριλησσίων ΑττικήςΞ. Μανιατογιάννης, ο πρ. Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, Αντιπερειφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies