ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Απαιτεί μειώσεις των τελών στην Κεντρική Λαϊκή Αγορά

Την απόφαση της δημοτικής Αρχής, με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίασή του, να αυξηθούν τα τέλη στους παραγωγούς και εμπόρους της λαϊκής αγοράς, καταδικάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμάτας.

«Η απόφαση προβλέπει αύξηση για τους παραγωγούς από 43 σε 55 ευρώ και από 91,5 σε 105 ευρώ για εμπόρους, μια αύξηση περίπου 25%. Η δημοτική αρχή δικαιολόγησε την αύξηση στο όνομα της Περιφέρειας, που ζήτησε 25% από τα έσοδα των αγορών της περιοχής», τονίζεται, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια δεν θέτει ως όρο την αύξηση των τελών στη λαϊκή αγορά για την είσπραξη του ποσού.

«Αποτελεί μεγάλη πρόκληση σε μια περίοδο που οι αγρότες υποφέρουν από τις αυξήσεις στην ενέργεια , στο πετρέλαιο, στα αγροεφόδια ο Δήμος Καλαμάτας να βάζει νέο χαράτσι στο ήδη πετσοκομμένο εισόδημα τους», δηλώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και απαιτεί μείωση των τελών, σημειώνοντας πως η όποια αύξηση θα μετακυλιστεί στο λαϊκό κόσμο.

Καλώντας τους παραγωγούς να αντιδράσουν ενάντια στο νέο χαράτσι και να διεκδικήσουν με όποιο τρόπο κρίνουν το δίκιο τους, σημειώνεται πως «μπορούν να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα μπροστά στις δύσκολες μέρες που έρχονται αλλά και στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Να ζυγίσουν ποιοι ήταν μαζί τους, ποιοι ανέδειξαν τα προβλήματα τους, πάλεψαν και αγωνίστηκαν μαζί τους στο Δήμο, στη Περιφέρεια, στη Βουλή και κυρίως στους δρόμους του αγώνα».

Τέλος, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απαιτούν από τη δημοτική Αρχή να αλλάξει τη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικές αναρτήσεις

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοίκησης της 120 ΠΕΑ

admin2020

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies