ΑργολίδοςΑρκαδίαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΜεσσηνίαςΟικονομίαΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Από:

1)ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

2)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

3)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

4)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Πελοπόννησος 11/6/22

Απάντηση

Προς:

Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Τσακίρη Ιωάννη

Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο

Κοινοποίηση:

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο.Ε.Ε.

Κύριοι, ύστερα από τις σκανδαλώδεις δηλώσεις σας που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης αναφορικά με τις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ, μόνο ΟΡΓΗ και ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ έχουμε να σας αναφέρουμε.

Για να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Κατά την διάρκεια πρόσφατης ημερίδας-σύσκεψης, την ώρα που τέθηκε το ζήτημα των επιδοτήσεων, τόσο ο κύριος Τσακίρης-Υφυπουργός Ανάπτυξης, όσο και ο κύριος Σκάλκος – Γενικός Γραμματέας, κατηγόρησαν ευθαρσώς τους Λογιστές για λάθη που διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια υποβολής φακέλων, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να απευθύνουν το λόγο προς τους επιχειρηματίες και να τους παροτρύνουν να απολύσουν τους λογιστές τους και να αφήσουν απλήρωτους τους συμβούλους επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, μερικά από τα λόγια που ειπωθήκαν ήταν: “Θα ήθελα να σας πω το εξής, τουλάχιστον οι μισοί από εσάς θα πρέπει να απολύσετε τους λογιστές σας ή τους συμβούλους που πήρατε να σας κάνουν είτε επιστρεπτέα προκαταβολή είτε οτιδήποτε του ΕΣΠΑ, να μην τους πληρώσετε ποτέ”

Τι άλλο ειπώθηκε, ότι κόπηκαν επιχειρήσεις επειδή η υπεύθυνη δήλωση ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ και δεν ντράπηκαν, δεν κοκκίνισαν που έκοψαν επιχειρήσεις για ένα τυπικό και όχι ουσιαστικό λάθος. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι», είπε…… Μια χαρά μπορούσατε. Μπορούσατε να ενημερώσετε την επιχείρηση να ξαναστείλει τα ελλιπή δικαιολογητικά.

Κύριε Τσακίρη και κύριε Σκάλκο, προσβάλετε ένα κλάδο που παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν με την πανδημία έχει καταφέρει να συνεισφέρει τα μέγιστα στο να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που νομοθετήθηκαν, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελάφρυνση της ελληνικής κοινωνίας.

Μέναμε στα γραφεία μας, εργαζόμενοι σε απίστευτα ωράρια ενώ οι περισσότεροι κλάδοι ήταν σε αναστολή, προσπαθώντας να λειτουργήσουμε και να κατανοήσουμε τις δεκάδες πλατφόρμες που πρώτα άνοιγαν και ύστερα έβγαιναν οι νομοθετικές ρυθμίσεις επ’ αυτών. Δεχόμασταν απίστευτη πίεση από τις ασφυκτικές προθεσμίες που εσείς σαν πολιτεία θέτατε με πρόσχημα ότι πρέπει οι επαγγελματίες – αλλά και οι μισθωτοί- να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα χρήματα.

Συνάδελφοι αρρώστησαν – κάποιοι από αυτούς δεν είναι πλέον κοντά μας – για να εφαρμοστούν οι αμέτρητες και επί το πλείστον ακαταλαβίστικες εγκύκλιοι που εσείς εκδίδατε.

Εκείνη την περίοδο όμως, δεν ζητούσατε από τους επιχειρηματίες να μας απολύσουν. Εκείνη την περίοδο σας ήμασταν απαραίτητοι. Τώρα ξαφνικά γίναμε ανίκανοι. ΝΤΡΟΠΗ.

Ποιοι είστε κύριοι που ζητάτε να απολυθούν οι λογιστές; Ποιοι είστε κύριοι που θα αποφασίσετε ποιος επαγγελματίας πρέπει να πληρωθεί και ποιος όχι για την εργασία που παρέχει; Με τι δικαίωμα κρίνετε την δουλειά του κάθε επαγγελματία Λογιστή – Φοροτεχνικού; Εσείς, σαν πολιτεία, έχετε τελικά κάποια ευθύνη για οτιδήποτε (βλέπε προκηρύξεις κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, την άθλια και τιμωρητική πλατφόρμα του ependyseis.gr, που δεν δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης ακόμη και ακούσιων και ασήμαντων λαθών που ουδόλως επηρεάζουν την πληρότητα του φακέλου, την ανούσια γραφειοκρατία κ.α);

Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει η ΠΟΦΕΕ και το ΟΕΕ να λάβουν άμεσα θέση για το εν λόγω ζήτημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να ανακαλέσετε κύριοι τα όσα απαράδεκτα έχετε πει και να ζητήσετε ευθέως μια ξεκάθαρη συγγνώμη προς ολόκληρο τον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών

Εκ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εκ του Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Εκ του Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εκ του Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ: Παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης με την εταιρεία PlanAhead

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies