ΕιδησούλεςΚορίνθουΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λουκέτο και απολύσεις σε 100 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς!!

Όπως φαίνεται το άντερο των τραπεζιτών της Πειραιώς Δεν χορταίνει με τίποτα…

Η διοίκηση της Τράπεζας προγραμματίζει μες στο 2023 να κλείσει επιπλέον 100 καταστήματα και να απομακρύνει περίπου 250 σε αυτά, όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων της Τράπεζας.

Η τράπεζα Πειραιώς κατέγραψε το πρώτο εννεάμηνο του 2022 386 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη αλλά προφανώς αυτά δεν φτάνουν στους τραπεζίτες που την αποτελούν.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς:

Η διοίκηση σχεδιάζει ένα μέλλον με περίπου 6.000 χωρίς να εξετάσει καν την ικανότητα της εύρυθμης λειτουργίας της Τράπεζας. η διοίκηση σχεδιάζει να προχωρήσει ένας στους τρεις σημερινούς εργαζόμενους με κάθε τρόπο στοχοποιώντας κάθε φορά διαφορετικές ομάδες εργαζομένων.

Σήμερα είναι τα καταστήματα που κλείνουν και ένα τμήμα που απειλείται με απόσχιση. Παράλληλα με την προκήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης ο σύλλογός μας παρεμβαίνει με σχετικό υπόμνημα θέσεων και ζητά συναντήσεις με την κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα την τράπεζα της Ελλάδας και το Υπουργείο Εργασίας.

Ζητάμε την παρέμβασή τους ώστε να ακυρωθούν τα επικίνδυνα για τους εργαζόμενους σχέδιά της διοίκησης.

Υπογραμμίζουμε ότι οι επιχειρηματικές αποφάσεις του νέου business plan για την περαιτέρω συρρίκνωση του εργασιακού παράγοντα και των καταστημάτων, δεν ανταποκρίνονται και δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα Ευρωπαϊκό παράδειγμα στον κλάδο μας ενώ ήδη η τράπεζα Πειραιώς διαθέτει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες εξόδων προς έσοδα στις τράπεζες και το χαμηλότερο δείκτη δαπανών προσωπικού Προς κυρία καθαρά έσοδα.

Η επίκληση της ψηφιακής μετάβασης που διακηρύσσει η διοίκηση η οποία κατά την άποψή της νομοτελειακά απαξιώνει τους εργαζόμενους δεν συνάδει επουδενί, τόσο με τις αρχές της υπεύθυνης τραπεζικής που επικαλείται ότι εφαρμόζει η τράπεζα τις πρόσφατες Ευρωπαϊκές συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων του τραπεζικού τομέα όσο ακόμα περισσότερο με τις συλλογικές συμβάσεις που πρόσφατα υπέγραψε μεταξύ του αντιπροσωπευτικού συλλόγου και της διοίκησης.

Οι επιδιώξεις της τράπεζας και αυξημένα και γρήγορα μερίσματα, χωρίς να επενδύουν, αλλά να κοιτούν μονοδιάστατα προς την πλευρά της διαρκούς εξοικονόμησης κόστους, είναι πλέον πέραν κάθε λογικής αιτιολογίας και κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικής πρακτικής.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Δήμου Κορινθίων, αναφορικά με την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

admin2020

Νομαρχιακή Συνέλευση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies