ΜεσσηνίαςΠολιτική

Μίλτος Χρυσομάλλης: Κράτος πρόνοιας σημαίνει πρώτιστα διασφάλιση της αξιοπρέπειας των πολιτών

«Για εμάς στη ΝΔ η ισότητα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του κράτους πρόνοιας καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, που συγκροτούν ένα δίχτυ ασφαλείας για τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και αυτό είναι το “κλειδί”», τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Η διασφάλιση της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας είναι το πρωταρχικό μέλημα αυτής της Κυβέρνησης από το 2019 και βασικός όρος στη συμφωνία αλήθειας που έκανε με τον ελληνικό λαό, μια συμφωνία που την τιμά στο ακέραιο και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. «Αντίθετα, για εσάς όμως της Αριστεράς, οι μαρξιστικές και νεομαρξιστικές προσεγγίσεις, στις οποίες συχνά αναφέρεστε, βλέπουν το κράτος πρόνοιας ως εργαλείο του καπιταλισμού που χειραγωγεί την εργατική τάξη με σκοπό τη νομιμοποίηση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.Διότι δεν υφίσταται κοινωνική δικαιοσύνη όταν κόβεις τη σύνταξη και απομυζάς τα εισοδήματα συνταξιούχων και μισθωτών ή τα κοινωνικά επιδόματα για να δώσεις στο τέλος προεκλογικά, κοροϊδεύοντας, μια κατ’ όνομα δέκατη τρίτη σύνταξη, η οποία ήταν κοροϊδία και όχι σύνταξη!».

Η Κυβέρνηση της ΝΔ σταθερά από το 2019 αποδεικνύει ότι λειτουργεί με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, σεβόμενη τον μόχθο, τις ανάγκες και κυρίως την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών. Έτσι και το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το τέταρτο κατά σειρά, περιλαμβάνει 17 κύριες παρεμβάσεις σε κάθε πεδίο του κράτους πρόνοιας, που ωφελούν τους συμπολίτες μας κατά1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρεμβάσεις που ξεκινούν από το κοινωνικό μέρισμα των 250 σε 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας, την αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ καιτην οριστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 3%, 4,4% συνολικά σε τρία χρόνια. Περιλαμβάνουν παραγραφή των αξιώσεων του ΕΦΚΑ, που δεν έχουν βεβαιωθεί στη δεκαετία, αύξηση των δόσεων ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών από 12 σε 24, κατάργηση της μη ανταποδοτικής κράτησης 1% για το Τ.Π.Δ.Υ., επέκταση του δικαιώματος μάχιμης πενταετίας σε όλους τους ένστολους, μόνιμους και μη. Ακόμα προβλέπουν την έναρξη της ενοποίησης των κανόνων για τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης, επέκταση της ειδικής άδειας μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες, κίνητρα στις επιχειρήσεις για τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους τηνκαταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των οροθετικών συμπολιτών μας, το πιλοτικό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για τα παιδιά έως 6 ετών με αναπηρία ή αναπτυξιακή καθυστέρηση.

«Είναι ήσσονος σημασίας αυτές οι παρεμβάσεις, λέει οΣΥΡΙΖΑ, αφορούν μικρές ομάδες ή είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα ή δίνουν ψίχουλα. Πείτε το, λοιπόν, στους Έλληνες πολίτες,πείτε το δυνατά, να σας ακούνε! Όταν τα θετικά μέτρα που εισάγει προς ψήφιση η Κυβέρνηση είναι αδιαμφισβήτητα, καταλήγετε στην αγαπημένη σας πλειοδοσία, χαρακτηρίζοντας ως ψίχουλα και κοροϊδία όλα αυτά τα μέτρα ή λέτε ότι εσείς αν είχατε προλάβει, σε4,5 χρόνια, θα τα είχατε κάνει!

Οι δικές σας 17 ώρες διαπραγμάτευσης, τα «όχι» που έγιναν «ναι», το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, οι 17 περικοπές σε συνταξιούχους, ο περιβόητος νόμος Κατρούγκαλου, η υπερφορολόγηση όλων και ειδικά της μεσαίας τάξης που τόσο πολύ τσακίσατε, αυτά δεν είναι κοροϊδία; Δεν είναι ψίχουλα η περιβόητη για σας 13η σύνταξη, που δεν ήταν παρά ένα ποσοστιαίο επίδομα που εσείς βαφτίσατε έτσι και χορηγήσατε ψηφοθηρικά πριν από τις εκλογές του 2019;Σας απάντησε ο ίδιος ο ελληνικός λαός, αλλά εσείςμυαλό δεν βάζετε! Γιατί ο λαός σίγουρα δεν βλέπει ως ψίχουλα την προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει το εισόδημα των συνταξιούχων, την κοινωνική πολιτική και την πρόνοια για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή θέση.Γι’ αυτό και στηρίζει σταθερά αυτή την Κυβέρνηση με όποια λάθη έχει κάνει, και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να έχειξανά μια λάθος κυβέρνηση όπως αυτή που υπήρξε επί της εποχής σας», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies