ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚοινωνικάΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Μαζική η αποχή από τις ηλεκτρονικές «εκλογές – παρωδία» για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην Εκπαίδευσης

Μαζική είναι η αποχή των εκπαιδευτικών από τις «ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην Εκπαίδευσης», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

«Για μια ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί έδωσαν μαζική, αποφασιστική και περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και την κ. Κεραμέως, στην προσπάθεια επιβολής του τρόπου που θα εκλέγουν τους εκπροσώπους τους, στην απόπειρα να επιβάλλουν με απαράδεκτες πρακτικές και μεθόδους μια ηλεκτρονική ψηφοφορία – παρωδία.

 

Τα τεράστια ποσοστά αποχής στις ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι η καλύτερη απάντηση στη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΥΠΑΙΘ, στην προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης των σωματείων, στην επιβολή νόθων και διάτρητων διαδικασιών, στην προσπάθεια γενίκευσης του νόμου έκτρωμα του Χατζηδάκη σε όλες τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, στην απόπειρα να λυγίσουν έναν κλάδο εργαζομένων που δίνει καθημερινά μάχες απέναντι στην πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

 

Η αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για αυτή τη φορά βρήκε απέναντί της ένα ενιαίο συντονισμένο μπλοκ δυνάμεων που επέλεξαν να «κάνουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο, τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, τις πρόθυμες συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, τους μηχανισμούς “παραγόντων” και διευθύνσεων που μέχρι και την τελευταία ώρα πίεζαν με όλα τα μέσα. Όλοι μαζί, τελικά, έφαγαν τα μούτρα τους.

 

Το αποτέλεσμα αυτό, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τσαλακώνουν και να ακυρώνουν στην πράξη, αντιδημοκρατικές, αντιλαϊκές και άδικες αποφάσεις των Κυβερνήσεων και αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες όλων των εργαζομένων. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν όρθιοι μέσα από τα σωματεία τους, για να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τη ζωή και τη δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

 

Στις 9 Νοέμβρη συνεχίζουμε! Καμία αναμονή, καμιά “προσαρμογή”!

 

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων. Απεργούμε, ξεσηκωνόμαστε για να μην πληρώσει πάλι ο λαός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων!».

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies