Μεσσηνίας

Μαθητές του Γυμνασίου Παραλίας Καλαμάτας στη Γερμανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, που υλοποιείται στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά χτίζει την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα», έξι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης και δύο καθηγήτριες επισκέφτηκαν τη Γερμανία από 07 Μαΐου έως 14 Μαΐου 2022. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν, εκτός από την Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία και η Κύπρος.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές έμειναν στο Neckarbischofsheim της Βάδης – Βυρτεμβέργης, όπου φιλοξενήθηκαν σε γερμανικές οικογένειες και περιηγήθηκαν σε εκκλησίες και ιστορικά μνημεία της περιοχής. Επισκέφτηκαν το γερμανικό σχολείο Adolf Schmitthenner Gymnasium και συνεργάστηκαν με ξένους μαθητές. Περιηγήθηκαν στις γερμανικές πόλεις Heidelberg, Ludwigsburg, Schwetzingen, όπου ξεναγήθηκαν σε παλάτια, κάστρα και κήπους συμπληρώνοντας φύλλα εργασίας και έμαθαν για την εποχή του μπαρόκ. Επίσης, επισκέφτηκαν τη Φρανκφούρτη, όπου είδαν το Römerberg, δηλαδή το ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, τον ποταμό Μέιν, το Εμπορικό Κέντρο με τους ουρανοξύστες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία γνωρίσουν ζώα και φυτά της περιοχής, να έρθουν σε επαφή με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του Δυτικού Μεσαίωνα και του Μπαρόκ, να ντυθούν με ρούχα της εποχής Μπαρόκ και να χορέψουν, να γευτούν πατροπαράδοτα φαγητά της γερμανικής κουζίνας, να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή των συνομηλίκων τους στη Γερμανία και να ανακαλύψουν πόσα πολλά είναι αυτά που τους συνδέουν συνειδητοποιώντας ότι είναι μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι: Ζευγίτης Αριστείδης, Λάσκου Διαμάντω, Σκουρτσίδης Κωνσταντίνος, Σταματόπουλος Γεώργιος, Χρήστου Γεώργιος, Χριστοπούλου Μαρία-Ναυσικά και τους συνόδευσαν οι καθηγήτριες Λεβέντη Αντωνία και Σταματοπούλου Μαρία, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας, φιλόλογοι του Γυμνασίου Παραλίας Καλαμάτας.

Σχετικές αναρτήσεις

ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

admin2020

ΣΥΛΛΟΓΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

«Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα στο μέγιστο βαθμό»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies