Μεσσηνίας

«Μαντάς για λιανεμπόριο: «Καταστροφική» η πανδημία – χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στήριξης»

Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων, ανέδειξε με την ομιλία του κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Όπως τόνισε «η επιστρεπτέα προκαταβολή, οι αναστολές εργασίας του προσωπικού και το μέτρο μείωσης του ενοικίου, θα καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων». Όμως «τα εμπορεύματα, τα οποία μένουν απούλητα, θα αποτελέσουν θηλιά στον λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων μικροεμπόρων», ενώ χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις συνέπειες της πανδημίας για τον εμπορικό κλάδο και ζήτησε από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να βρεθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης για αυτές τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Μαντάς επίσης στάθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν έντονα τη Μεσσηνία το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα σημείωσε την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην υλοποίηση έργων υποδομής, εστιάζοντας στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου και των τμημάτων Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη και Τσακώνα-Καλό Νερό, στην επιτάχυνση της διαδικασίας παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, αλλά και στην ολοκλήρωση των μεγάλων αρδευτικών έργων του νομού, τα οποία πιθανόν να μπορούν να στηριχθούν μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης. Επιπλέον σημείωσε ότι «αναμένεται ακόμα η χρηματοδότηση για την αναδιάρθρωση των συκεώνων, όπως και η ένταξη σε προγράμματα στήριξης των πληττόμενων θερμοκηπίων της Τριφυλίας».

Όσον αφορά στα επιμέρους σημεία του υπό ψήφιση προϋπολογισμού, ο κ. Μαντάς στάθηκε στα 7,5 δις ευρώ που προβλέπονται για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας το 2021, στην αθροιστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, στη δυνατότητα για νέες προσλήψεις με ταυτόχρονη απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, καθώς και στην περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ σε κατηγορίες και κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία, χωρίς παράλληλα να εισάγεται κανένας νέος φόρος. Ειδικά για το ΕΣΥ, ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι «προβλέπεται «μαξιλάρι» 3 δις ευρώ, τα οποία αναμένεται να διοχετευθούν σε αναβάθμιση των υποδομών και του υγειονομικού προσωπικού, στο οποίο είμαστε όλοι ευγνώμονες για το σπουδαίο έργο που επιτελεί καθημερινά στα νοσοκομεία όλης της χώρας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε ότι «ο φετινός προϋπολογισμός, έχει έντονο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο, γιατί στοχεύει στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας», ενισχύοντας την εργασία και την απασχόληση και εφαρμόζοντες πολιτικές και πρακτικές που κυριαρχούν σχεδόν σε ολόκληρο τον αναπτυγμένο κόσμο, ενώ σημείωσε ότι χάρη «στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κυριαρχούν πλέον και στην πατρίδα μας».

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Μίλτος Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας

admin2020

Βάκχες ” του Ευριπίδη από την Royal Academy of Dramatic Art (RADA) του Λονδίνου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies