Μεσσηνίας

«Μαντάς για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Οι προσπάθειες φίμωσης δεν πρόκειται να περάσουν»

«Αλίμονο εάν κάθε διατύπωση άποψης συνοδεύεται από ένα εξώδικο και αλίμονο εάν πρέπει κάθε δημοσιογράφος να τεκμηριώνει ωσάν σε δικαστήριο, κάθε λέξη που γράφεται σε κάθε άρθρο γνώμης». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς παρείχε πλήρη στήριξη προς τους δημοσιογράφους του «Θάρρους» και της «Ελευθερίας», μετά την «επίθεση» εξωδίκων που δέχθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών και Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς (ΠΕΜΕΤΕ), λόγω της δημοσίευσης άρθρων με τα οποία υπερασπίζονται την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας,.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαντάς στάθηκε ανοικτά στο πλευρό των εφημερίδων απέναντι στα εξώδικα της ΠΕΜΕΤΕ, αποστέλλοντας σχετική Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, αλλά και ενημερωτική επιστολή προς τον αρμόδιο για θέματα Τύπου, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιο. Όπως σημειώνει ο βουλευτής, «είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τη δημοκρατική τάξη της χώρας, όταν ένα επαγγελματικό σωματείο χρησιμοποιεί εξώδικα προκειμένου να αναγκάσει τις αντίθετες φωνές να σωπάσουν. Ειδικά δε όταν αυτές οι φωνές αφορούν σε εφημερίδες και αρθρογράφους που έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι επιτελούν το έργο τους με συνέπεια εντός του πλαισίου της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Ο κ. Μαντάς επίσης σημειώνει ότι «αιτία για αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης δημοσιογράφων, αποτελεί η αμφιλεγόμενη και προβληματική απόφαση Αποστόλου του 2018 για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας», με την οποία «τροποποιήθηκε φωτογραφικά ο Εθνικός Κατάλογος Ποικιλιών και εντάχθηκε ο όρος “Kalamata” στα συνώνυμα της ποικιλίας “Καλαμών”», ενώ είναι γνωστές οι θέσεις της ΠΕΜΕΤΕ για κατάργηση του ΠΟΠ, όπως άλλωστε προσπάθησε να κάνει πράξη και με αίτησή της προς την ΕΕ το 2012. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαντά, με την απόφαση Αποστόλου «και κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας, τα αυθεντικά προϊόντα ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας έχουν σήμερα απολέσει τη μοναδικότητά τους και οι Έλληνες παραγωγοί έχουν χάσει σημαντικά μερίδια στις εγχώριες και διεθνείς αγορές».

Κλείνοντας ο βουλευτής Μεσσηνίας σημειώνει ότι «τέτοιες ενέργειες μόνο απαξία μπορούν να προκαλέσουν» και ότι «όλοι μας, οι κοινοβουλευτικοί, οι αυτοδιοικητικοί και οι θεσμικοί φορείς του τόπου μας, αλλά και σύσσωμος ο μεσσηνιακός λαός, δεν πρόκειται ποτέ να πάψουμε να υπερασπιζόμαστε τα νόμιμα δικαιώματά μας και οι φωνές υπεράσπισης της νομιμότητας και της κανονικότητας δεν μπορούν ποτέ να φιμωθούν».

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies