Διεθνή

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό εμβόλισε αμερικανικό drone

Το επεισόδιο έγινε σε διεθνή εναέριο χώρο – Το drone υπέστη ζημιά και οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να το ρίξουν στη θάλασσα μιλώντας για «απαράδεκτη ρωσική κίνηση»
Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, με ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος να συγκρούεται με drone των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Το περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που καταδεινύουν την ένταση που επικρατεί ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα, καταγράφηκε κοντά στην Κριμαία, περιοχή κομβικής σημασίας. Οι ΗΠΑ εκφράζοντας αμέσως την ενόχλησή τους, μίλησαν για απόπειρα αναχαίτισης από τις δυνάμεις του Κρεμλίνου κι έκαναν, μάλιστα, λόγο για «μη αποδεκτή συμπεριφορά» από ρωσικής πλευράς.

Όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος Άμυνας – αμέσως μετά το συμβάν – στο Fox News, ένα ρωσικό Su-27 εμβόλισε μη επανδρωμένο MQ-9 Reaper.

Το επεισόδιο καταγράφηκε πάνω από τα διεθνή ύδατα, σε διεθνή εναέριο χώρο.

Τη στιγμή της σύγκρουσης πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο σχηματισμός από δύο ρωσικά μαχητικά. Ωστόσο στο συμβάν ενεπλάκη ένα από αυτά.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies