ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΟικονομία

Μείωση 11, 8% στο εισόδημα των νοικοκυριών το φετινό β’ τρίμηνο

Μείωση κατά 3,87 δισ. ευρώ ή κατά 11,8% σημείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η «Ελληνική Στατιστική» (ΕΛΣΤΑΤ).

 

Tα στοιχεία αφορούν το β’ τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 (από 32,83 δισ. ευρώ σε 28,96 δισ. ευρώ). Παράλληλα, η τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 4,1 δισ. ευρώ (από 32,5 δισ. ευρώ σε 28,4 δισ. ευρώ) ή κατά 12,7%.

 

Σημειώνεται ότι το ποσοστό της αποταμίευσης το δεύτερο δίμηνο ήταν 1,9% έναντι 0,9% το β’ τρίμηνο του 2019.

 

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα είναι προσωρινά και αντανακλούν τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ ενώ αναμένεται να αναθεωρηθούν, όταν καταρτιστούν και ανακοινωθούν τα προσωρινά στοιχεία για το γ’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

 

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies