ΕιδησούλεςΚοινωνικάΠολιτική

Μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

Ακινητοποιημένα εξακολουθούν να κρατάνε όλα τα τρένα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, με τις απανωτές απεργίες τους που ξεκίνησαν από τη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη.

 

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

 

Τα Σωματεία στη Hellenic Train που κηρύσσουν την απεργία είναι το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης.

 

Την απόφαση για νέα απεργία πήραν οι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους, στο πλαίσιο της απεργίας τους την Παρασκευή, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους αλλά και τη διάθεση τους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που στο όνομα στήριξης του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές.

 

Εξάλλου, την Παρασκευή αν και είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τη διοίκηση της Hellenic Train δεν έγινε, καθώς απουσιάζε η τελευταία με τη δικαιολογία ότι είχε κληθεί από το υπουργείο. Η αντιπροσωπεία των σωματείων ζήτησε να οριστεί άμεσα νέα συνάντηση, όπου η εργοδοσία θα πρέπει να φέρει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα που προβάλλουν.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

“Η πρότασή μας για την Οικονομία και την Εργασία”

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies