Μεσσηνίας

Μεγαλειώδη πορεία στην Μεσσήνη με τα τρακτέρ έκαναν οι Αγρότες – Βίντεο

Έκαναν πορεία με τα τρακτέρ τους μέσα στην πόλη της Μεσσήνης, ο κόσμος και οι καταστηματάρχες τους επευφημούσαν
Ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης, αγροτικών και κτηνοτροφικών έδωσαν το μήνυμα ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι δυναμικές

Πραγματικά μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης με Τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, δήλωσαν πως «θέλουμε να ζούμε και όχι απλά να επιβιώνουμε».

Με κόρνες οι αγρότες α έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης –με την νέα πολιτική του ηγεσία πλέον- πρέπει να σκύψει προσεχτικά πάνω στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να ακούσει με ευλάβεια όλα όσα έχει να του πει, ώστε να υπάρξει πραγματική στήριξη στον κλάδο.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ τα τρακτέρ που έδωσαν το παρόν και έκαναν μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη
Τα αιτήματα των αγροτών είναι πολλά. Ένα εξ αυτών είναι το κόστος της παραγωγής που έχει εκτιναχθεί, με τις τιμές σε ορισμένα προϊόντα να αγγίζουν ακόμα και την αύξηση της τάξεως του 400%, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των αγροτών.

Επίσης από ότι φαίνεται τα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες η κυβέρνηση και αφορούν το αγροτικό τομέα, περισσότερο εξόργισαν παρά ανακούφισαν τους αγρότες της Περιφέρειας μας. Με όλα αυτά κατά νου οι αγρότες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μεσσήνης με τα τρακτέρ τους, θέλοντας η φωνή τους να ακουστεί στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Για αυτόν τον λόγο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εξέδωσαν και ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο δόθηκε στον στο Δήμαρχο αλλά λόγο ότι νοσεί από τον Κορονοϊός (COVID-19) το ψήφησα το παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου

Το ψήφισμα αυτούσιο:

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies