ΔιεθνήΕιδησούλες

ΜΕΞΙΚΟ Ο πρόεδρος Ομπραδόρ ευχαριστεί την Κούβα για τη βοήθειά της στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο πρόεδρος του ΜεξικούΑντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, συνομίλησε χθες Τρίτη με τον ομόλογό του της Κούβας, τον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, για να ευχαριστήσει τον ίδιο και την Κουβανική κυβέρνησή για την αποστολή περίπου 1.000 γιατρών και νοσηλευτών για να βοηθήσουν τη χώρα του να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ο νέος πρόεδρος της Κούβας ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με τον συντονισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Εξέφρασα την εκτίμησή μας για τη δουλειά του Λόπες Ομπραδόρ με σκοπό την ολοκλήρωση της δικής μας Αμερικής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Αβάνα ενδιαφέρεται να επεκταθεί η συνεργασία στον τομέα της Υγείας.

Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν στην Κούβα βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες. «Ενημερώσαμε για την πορεία (των δοκιμών) των υποψήφιων εμβολίων», ανέφερε ο Κουβανός πρόεδρος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies