Ειδησούλες

Μεσσήνη: Τι ακριβώς συμβαίνει στο κέντρο υγείας της Μεσσήνης; μεγάλες ανησυχίες για τον τρόπο λειτουργίας του

Με αφορμή περιστατικό που έγινε πρόσφατα στο κέντρο υγείας της Μεσσήνης, ερευνήθηκε η κατάσταση που επικρατεί σε αυτό και τα συμπεράσματα είναι δυσοίωνα.

Συγκεκριμένα, Τετάρτη 2:30 τα ξημερώματα 9 Νοεμβρίου, υπήρξε έκτακτο περιστατικό ασθενούς που κατέφυγε στις υπηρεσίες του κέντρου υγείας.
Η εξωτερική πόρτα του κέντρου υγείας βρέθηκε κλειδωμένη αν και ήταν σε εφημερία.

Παρά το γεγονός ότι εγιναν επανειλημμένα, συνεχή κουδουνίσματα, ουδείς από το προσωπικό του κέντρου υγείας προσήλθε προς βοήθεια του ασθενούς. Και από το νοσοκομείο που έγιναν  τηλεφωνήματα σε προσπάθεια επικοινωνίας με το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, κανένας δεν θα απάντησε…

Τελικά ο ασθενής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες άμεσα.

Η διευθύντρια του κέντρου υγείας Μεσσήνης, απαντώντας στην παραπάνω καταγγελία, προσπάθησε να δικαιολογηθεί αναφέροντας ότι ο υπεύθυνος υπάλληλος βρισκόταν στην τουαλέτα…

Δεν μπορεί βέβαια από οποιονδήποτε μέσω λογικό άνθρωπο να γίνει αποδεκτή η δικαιολογία της κ. Διευθύντριας, διότι δεν είναι λογικό επί μισή ολόκληρη ώρα να βρίσκεται ένας άνθρωπος στην τουαλέτα.

Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε αυτήν την σαθρή δικαιολογία, ποια είναι η δικαιολογία για τους εφημερεύοντες γιατρούς; ούτε αυτοί άκουγαν τα επανειλημμένα κουδουνίσματα , τηλεφωνήματα και φωνές από τον ασθενή και τους συνοδούς του;

Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να αποφευχθηκε μία τραγωδία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να  συμβεί μία τραγωδία με μοιραία κατάληξη, αυτη τη φορά, εάν η συμπεριφορά αυτή εξακολουθήσει να υπάρχει ανάμεσα στο προσωπικό του κέντρου υγείας Μεσσήνης.

Η δημιουργία και η λειτουργία των κέντρων υγείας είχε και πρέπει να έχει  ως στόχο στην βελτίωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην ύπαιθρο.
Μόνο έτσι επιτυγχάνεται σημαντική πρόοδος στην υγεία του πληθυσμού της επαρχίας, ώστε να εξισορροπηθεί η Πρωτοβάθμια περίθαλψη με την νοσοκομειακή και να αποφευχθεί ο υπέρμετρος φόρτος των νοσοκομείων ως β΄ βάθμιας και πολύ πιο εξειδικευμένης περίθαλψης, όπως είναι ανάγκη.

Η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι το πρώτο σημείο επαφής του ασθενούς με το σύστημα υγείας.

Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να στηρίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές και να είναι προσβάσιμη από το σύνολο των πολιτών της κοινότητας και των οικογενειών τους.

Οι παραπάνω στόχοι είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να επιτευχθούν όταν εμφανίζεται η παραπάνω συμπεριφορά από το προσωπικό του κέντρου υγείας Μεσσήνης και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την επάρκεια παροχής υπηρεσιών Α’ βαθμιας υγείας στους ασθενείς της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies