Μεσσηνίας

Μετά την εθελοντική δράση καθαρισμού στο Πάρκο της Τέντας συνεχίζουμε στο πάρκο του ΟΣΕ και σας περιμένουμε…

Η ομάδα Save your hood δραστηριοποιείται και στην Καλαμάτα από τα μέσα Δεκεμβρίου έχοντας ήδη πραγματοποιήσει τρεις δράσεις.
Ειδικότερα μέχρι σήμερα περισσότεροι από 18 εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για να καθαρίσουν γειτονιές της Καλαμάτας μαζεύοντας 35 σακούλες και 3500 λίτρα σκουπιδιών συνολικά.

Οι πρώτες δύο δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της Καλαμάτας που δυστυχώς τα σκουπίδια “ξεφυτρώνουν” από παντού .
Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού στο Πάρκο της Τέντας.
Η εθελοντική ομάδα, που οργανώθηκε μέσα από την σελίδα του facebook “Save your hood” συγκέντρωσε περισσότερες από 13 σακούλες με 1400 λίτρα σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Το πάρκο της Τέντας είναι ένας πολύ όμορφος χώρος για παιδιά και για μεγάλους που πραγματικά μπορεί να αλλάξει όψη.
Στο σημείο αυτό υπάρχουν γήπεδα, μια μεγάλη παιδική χαρά , δημοτικοί λαχανόκηποι, στεγάζονται διάφοροι Σύλλογοι, είναι η βάση του ΕΚΑΒ, η φοιτητική εστία, διδακτήρια του Πανεπιστημίου, ένας παιδικός σταθμός, το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και πολλά ακόμη που είναι κρίμα να συνυπάρχουν με σκουπίδια.

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώσαμε ότι υπάλληλοι του Δήμου κάνουν ότι μπορούν και πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε ένα όμορφο αξιοθέατο για να στέλνουμε το 6 (όπου ευχόμαστε σύντομα να φύγει από τη ζωή μας) και να κάνουμε τη βόλτα σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο.

Μπορούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και τις κακές μας συνήθειες όλοι μαζί, είναι στο χέρι μας.

Η ομάδα καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους να συμμετέχουν στις δράσεις της !

Τι είναι το Save your hood
Από τα Τουρκοβούνια της Αθήνας και μέσω του Facebook ξεκίνησε κατά την προηγούμενη καραντίνα η δράση του Save Your Hood, με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα και να αλλάξει τον τρόπο σκέψη μας.

Μια ομάδα νέων, λοιπόν, αποφάσισε να αναλάβει εθελοντική δράση και να καθαρίσει την περιοχή. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν κι άλλες δράσεις, ενώ βρήκε μιμητές ανά τη χώρα.

Το όλο εγχείρημα στήθηκε και επικοινωνείται μέσω του Facebook. Εκεί γίνονται γνωστές όλες οι δράσεις, αλλά και οι πρωτοβουλίες του, ενώ πλέον να έχει γιγαντωθεί.

Την Κυριακή στο Πάρκο του ΟΣΕ

Την Κυριακή στις 12:00 σας περιμένουμε στο πάρκο του ΟΣΕ (συνάντηση στο αναψυκτήριο) για να γνωριστούμε και να κάνουμε όλοι μαζί κάτι όμορφο για τον τόπο μας!

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies