Μεσσηνίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Πάμε Ανακύκλωση στην κεντρική πλατεία»

Η ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο: «Ανακυκλώνω-προστατεύω το περιβάλλον» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης και ευαισθητοποίησε τα μικρά παιδιά αλλά και του γονείς που παραβρέθηκαν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Πάμε Ανακύκλωση στην κεντρική πλατεία», πολίτες όλων των ηλικιών, παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, σύλλογοι και φορείς, παρακολουθήσαν την παρουσίαση εναλλακτικών συστημάτων ανακύκλωσης (ανταποδοτική ανακύκλωση, ανακύκλωση μπαταριών, διαχείρισης συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας, οικολογική διαχείριση ελαστικών, διαχείριση αποβλήτων φωτιστικών –ηλεκτρονικών ειδών, ανακύκλωση αδρανών).

Ένα σπιτάκι της ανακύκλωσης έχει τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία. Το «σπιτάκι» δεν συγκέντρωνε απλώς τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες, αλλά τις επεξεργάζεται επί τόπου. Ειδικός κόφτης τεμαχίζει τα πλαστικά μπουκάλια, άλλο μηχάνημα συμπιέζει το αλουμίνιο, κι άλλο θρυμματίζει το γυαλί.

Το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι οι ποσότητες που θα ανακυκλώνονται στα σπιτάκια στη συνέχεια θα αξιοποιούνται αμέσως ως καθαρά υλικά και θα διατίθενται εκ νέου στην παραγωγή. Και επιπλέον, οι πολίτες που θα μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στα σπιτάκια της ανακύκλωσης θα έχουν όφελος από την πρώτη στιγμή, αφού θα μπορούν να ανταλλάσσουν τα ευρώ της ανταμοιβής με προϊόντα που θα επιλέγουν από τα σούπερ μάρκετ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τα εναλλακτικά συστήματα ανακύκλωσης -πέραν του μπλε κάδου που χρησιμοποιείται σήμερα στους Δήμους- μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).
Για την αναγκαιότητα εφαρμογής των εναλλακτικών συστημάτων ανακύκλωσης μηλησε ο ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ Νίκος Χιωτάκης.

Διανεμηθεί σε όλους ενημερωτικό υλικό, ενώ τα παιδιά θα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και να λάβουν παραμύθια για την ανακύκλωση και αναμνηστικά δώρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Μίλτος Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας

admin2020

Βάκχες ” του Ευριπίδη από την Royal Academy of Dramatic Art (RADA) του Λονδίνου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies