Μεσσηνίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Άρτης, κατόπιν εντολής του οικείου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αναστάσιο Τσώνη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Καταλήγοντας, εκζήτησε από τους παρισταμένους Αρχιερείς να ευχηθούν και να ευλογήσουν, ώστε η ζωή μας να αρέσει στο Θεό και η Παναγία μας που είναι το “κειμήλιο” της Οικουμένης, (κατά τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας), να γίνεται “λιμήν και σωτηρία” για ολόκληρο τον κόσμο.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την Χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies