Μεσσηνίας

Με κάθε λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εόρτασε σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, η Φοινικούντα την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία Τριχερούσα.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, αναφερόμενος διεξοδικά στο θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, από το οποίο έλαβε και το προσωνύμιο “Τριχερούσα” και προέτρεψε τους πιστούς να εναποθέτουν στην χάρη της και στην μεσιτεία της τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις της ζωής.


Προ της απολύσεως η Χαριτόβρυτος Εικόνα εξήλθε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, όπου και πραγματοποιήθηκε Δέηση υπέρ ενισχύσεως των κατοίκων και των προσκυνητών.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη τον Μητροπολίτη Άρτης, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων και προσέφερε στον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα αντίγραφο εικόνας με θέμα την φανέρωση της Παναγίας στην Φοινικούντα, του οποίου δέηση και προσφορά αποτελεί το πρωτότυπο που κοσμεί τον Ιερό Ναό.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies