Μεσσηνίας

Με κατάνυξη και σεμνότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Με θρησκευτική κατάνυξη, σεμνότητα και κεκλεισμένων των θυρών εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, επ’ονόματι του οποίου τιμώνται αρκετοί Ιεροί Ναοί στα όρια του Δήμου μας.

Επίκεντρο του εροτασμού ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Μεθώνης, της οποίας ο Άγιος είναι Πολιούχος και Έφορος.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, με την ευκαιρία του εορτασμού δήλωσε: “Με σεβασμό και τιμή στο πρόσωπο του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου, προστάτου της Ναυτοσύνης, εορτάσαμε σήμερα τη χάρη του, με όσα προβλέπουν τα αρμόδια πρωτόκολλα, για την αποφυγή συναθροίσεων. Έχουμε όλοι ανάγκη επιστροφής στην αλήθεια των όσων μας δίδαξε ο Άγιος με τη ζωή και το έργο του. Εκφράζω εγκάρδιες ευχές για χρόνια πολλά, με υγεία και δύναμη στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο υπηρετεί στα όρια του Δήμου μας, αλλά και σε όλο τον ναυτικό μας κόσμο. Σύντομα πιστεύω θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εάν όλοι επιδείξουμε σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και στους συνανθρώπους μας. Ο Άγιος Νικόλαος να είναι σκέπη και βοήθεια στους κατοίκους της Μεθώνης, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Σχετικές αναρτήσεις

«Μήδεια του Ευριπίδη» 5η«11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη»

admin2020

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η παράσταση «TOC²» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

admin2020

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών Τριφυλίας του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους (Γαργαλιάνων).

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies