UncategorizedΜεσσηνίας

Με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Αγιο Νικόλαο στην Μεσσήνη

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε αρχικά η Ακολουθία της Ενάτης Ώρας της Αποδόσεως του Πάσχα με τα τελευταία “Χριστός Ανέστη” και εν συνεχεία ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία της εορτής της Θείας Αναλήψεως στο ομώνυμο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο της Αναλήψεως στην παραλία του Αγιου Νικόλαου στην Μεσσήνη

Σύμφωνα με το λειτουργικό τυπικό η Εορτή του Πάσχα αποδίδεται τεσσαράκοντα ημέρες μετά και παύει να ψάλλεται και το «Χριστός Ανέστη».

Οι πιστοί κατέκλυσαν το μικρό ξωκλήσι παρακολουθώντας με κατάνυξη τον Εσπερινό της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Ορθοδοξίας, μιας εορτής για τη συμπλήρωση 40 ημερών από την Ανάσταση του Θεανθρώπου, με την ευχή να υψώσουν τον νουν και τις καρδιές τους «στον εν δόξη Αναληφθέντα Κύριο ώστε να έχουν μόνιμη την χαρά και διαρκή την ευλογία Του!».

Θυμίζουμε ότι αύριο Πέμπτη, ημέρα της εορτής, ο Όρθρος θα αρχίσει στις 7:00 π.μ. και η Θεία Λειτουργία περίπου στις 8:00 π.μ.

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Αναβίωση του Παραδοσιακού Δρώμενου “ Τυρής – Ταραμάς” από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies