Μεσσηνίας

Με οχήματος φέτος η κάθοδος στη Μεσσήνη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης

Κατόπιν της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50451 (ΦΕΚ 3332/τ. Β’/9-8-2020) Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως, “αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε θρησκευτικής τελετής που πραγματοποιείται εν πομπή”.

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ότι, μόνο για φέτος η μεταφορά στη Μεσσήνη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης θα πραγματοποιηθεί δι’ οχήματος και ΟΧΙ με την καθιερωμένη ολονύκτια πεζοπορία.

Η Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί κανονικά στην Ιερά Μονή Βουλκάνου το εσπέρας της 19ης Σεπτεμβρίου 2020, από ώρας 7:00 μ.μ. έως ώρας 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.
Η επίσημη Υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 20ης Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 10:30 μ.μ. στα προπύλαια του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, στον Μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα) κατευθείαν, χωρίς λιτανευτική πομπή, ενώ νωρίτερα θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου της Μεσσήνης.

Το αυτό θα πραγματοποιηθεί και κατά την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος το απόγευμα της Δευτέρας 28ης Σεπτεμβρίου 2020, αφού προηγηθεί η καθιερωμένη Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως και ώρα 7.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

admin2020

“ Αντιγόνη” του Σοφοκλή από την Θεατρική Ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

admin2020

Συνεδρίαση Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας/ Π.Ε. Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies