ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Μιθριδάτης: οι αντιδράσεις και τα παρεπόμενα από το viral τραγούδι

O Μιθριδάτης ανέβασε την Τρίτη το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο «Για να μην τα χρωστάω» κι έγινε ένας πραγματικός χαμός. Μέχρι σήμερα Σάββατο έχει ξεπεράσει τα 600 χιλιάδες views στο YouTube, το είδαν περισσότεροι απ’ όσους βλέπουν τα δελτία ειδήσεων. Και είναι ένα τραγούδι-έπος, 12λεπτο, που παρουσιάζει όσα ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια με το καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας. Δείτε πώς ξεκινάει: «Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο / κι έναν φλώρο έχεις ξαφνικά για τύραννο / μια πρωθυπουργάντζα που έχει στην καβάντζα / κάθε ορντινάντζα δευτεράντζα για μπροστάντζα…».

 

Για ποια πράγματα μιλάει αυτό το χιπ χοπ κομμάτι με τις κοφτερές πολιτικές ρίμες; Ιδού πώς τα παρουσιάζει, συνοπτικά, το ThePressProject: Αυταρχισμός, συγκεντρωτισμός, αναξιοκρατία, νεποτισμός, έξαρση της εγκληματικότητας, πόλεμος αντικοινωνικών νομοσχεδίων, κατάργηση οκταώρου και αποδόμηση εργασιακών δικαιωμάτων, δόγμα νόμου και τάξης, αστυνομική ασυδοσία, πανεπιστημιακή αστυνομία, δαιμονοποίηση της νεολαίας, προσφυγικό και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απευθείας αναθέσεις, τακτοποίηση ημετέρων, επέλαση της ακροδεξιάς ατζέντας, εκφασισμός των μαζών, διαφθορά, κυβερνητική προπαγάνδα, «δεξιοτίμονη» μονοφωνία στα μέσα ενημέρωσης, τρομολαγνεία, τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, εκμετάλλευση της πανδημίας, αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, ενοχοποίηση των πολιτών για την κυβερνητική αποτυχία, αντιδημοκρατική «διαπαιδαγώγηση», ανεπάρκεια του συστήματος υγείας και μηδαμινή ενίσχυσή του, διχαστικός κυβερνητικός λόγος, λευκή επιταγή στην Εκκλησία και φυσικά, πλήρης απαξίωση του πολιτισμού και των καλλιτεχνών.

Διαβάστε και τους στίχους που αναφέρονται στα ΜΜΕ:

 

Ενημέρωση απ’ τα Μου Μου Ε κι αλίμονο /κι είναι όλα ανάποδα σαν σε δεξιοτίμονο

 

Της κοινής γνώμης η διαμόρφωση, / σε κάτω του μετρίου αντίληψη και μόρφωση

 

Σωστή διατύπωση στην πρόταση με πώρωση / κάνει εντύπωση η αποστήθιση με βόθρωση

 

Εμπαιγμός, αποκλεισμός και αποσβόλωση / το φρύδι απ’ την ανόρθωση παθαίνει υπερκόπωση

 

Στομωμένα στόματα με πώματα στο τσάνελ / σέρνονται με γόνατα τα πτώματα στο πάνελ

 

Σφουγγαρίζουν σάλια, ανάβουν μανουάλια / τα χάλια κάτω απ’ το χαλί να αποσβεστούν τσουβάλια

 

Αέρισμα στην τόμπολα, με τα ευρώ βεντάλια / γι’ αυτό εσείς, ρεμάλια, ό,τι προστάξουν τα κανάλια

 

Η επικαιρότητα μέσα στο principality / ψευτιλίσιους, σαν σάπιο show και reality

 

Σους, σιωπή και σώπαινε, η TV μιλάει τώρα / είναι το πολίτευμα που έχει πια η χώρα

 

Πλούσια τα δώρα, ρεπορτάζ σπεκουλαδόρα / βγαίνει στη φόρα, η παραπληροφόρα κάθε ώρα

 

Ολοι στα κρεβάτια σας μέχρι να φύγει η μπόρα / και «Νατουραλμόν» θα πει η Πάστα Φλώρα

 

Πρωτοσέλιδα, για κάθε τσέλιγκα / τα σκατά πάνε παντού πετώντας τα σε έλικα

 

Τώρα fake news, λένε την προπαγάνδα / με χαρτοπολτό από ευρώ, φτιάχνεις ανδριάντα

 

Ο ηγέτης μας στο σετ, για συνέντα τετ-α-τετ / ρωτάει ο Pinocchio, απαντά ο Pinochet

 

Μηχανορραφία η δημοσιογραφία / του καθεστώτος φτιάχνεται η αγιογραφία.

 

«Δεν είναι ειδικός ο Μιθριδάτης να μιλήσει για κόβιντ» είπαν κάποιοι και ο @VasilisXtM στο Twitter είχε έτοιμη την αποστομωτική απάντηση: «Να μας μιλήσει τότε ο Τσιόδρας που έλεγε τις μάσκες επικίνδυνες ή ο Μαγιορκίνης που μιλούσε υπέρ του ανοίγματος σχολείων με περισσότερα παιδιά στην τάξη ή η Παπαευαγγέλου που έλεγε ότι φταίει η συγκομιδή της ελιάς για τα κρούσματα Rolling on the floor laughing. Ή ο Εξαδάκτυλος που έλεγε ότι ευτυχώς δεν ήρθε νωρίτερα η πανδημία γιατί τώρα τον πρώτο λόγο είχε η επιστήμη, ή ο Γώγος που δεν φορούσε μάσκα επειδή έκανε εμβόλιο και μετά έλεγε στους εμβολιασμένους να φορούν μάσκα ή ο Χαρδαλιάς που φιλούσε χέρια ιερέων. Ή ο Μητσοτάκης που έκανε πάρτι στην Ικαρία ή το ακροδεξιό τσίρκο που είχε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο συνωστισμός και επί μήνες απλά άλλαζε ώρα και την πήγαινε στις 7 ή στις 9 ή ακόμα καλύτερα όσοι αποφάσισαν να κλείσουν τα περίπτερα για να σωθούμε».

 

Το ωραίο της υπόθεσης είναι που το «Για να μην τα χρωστάω» ακούστηκε και στην τηλεόραση! Σε συστημικό κανάλι. Το Open. Από σπόντα βέβαια μια και το έπαιξαν οι «Ράδιο Αρβύλα» την Τετάρτη το βράδυ. Και μην ξεχνάμε και τον «Κουκουλοφόρο» του Σπύρου Γραμμένου που έπαιξε στην ΕΡΤ και θύμωσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Πλεύρη και Μακρόπουλο. Καλά πάμε…

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies