Μεσσηνίας

«Μπάλλος» Ξεκίνησε χτυπά την Μεσσηνία – Βίντεο

Στο μέτωπο του καιρού, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το επόμενο 48ωρο θα είναι δύσκολο αφού η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτυπήστε τη περιοχή της Μεσσηνίας την Πελοπόννησο αλλά και όλη χώρα.
Οι επόμενες ώρες αναμένονται πολύ δύσκολες μίας και διαδοχικά και αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας θα σαρώσουν τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Το πρώτο κύμα ξεκίνησε μέσα από το Ιόνιο και τη Νότια Ιταλία και επεκτείνεται ανατολικότερα για να επηρεαστεί σχεδόν το σύνολο της χώρας – και την ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο. Θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μέχρι στιγμής τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι και το πρώτο κύμα θα είναι πολύ ισχυρό. Μάλιστα, στο τελείωμα του πρώτου κύματος έρχεται ένα δεύτερο κύμα, συγκεκριμένα από την περιοχή της Ιταλίας που δεν αποκλείεται να χτυπήσει προς τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, να αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή ένταση μεσογειακού κυκλώνα που θα χτυπήσει κυρίως τα πιο δυτικά και νότια παράλια της χώρας.

Δείτε Live που θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Μπάλλος»

Η κακοκαιρία στις καμμένες περιοχές
Σε Βόρεια Εύβοια, Αττική και Ηλεία, ο όγκος νερού από τις βροχοπτώσεις θα είναι μεγάλος και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμύρες. Από τις έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεαστούν ηαι η Δυτική Πελοπόννησος και η Δυτική Στερεά και η περιοχή της Βόρειας Αττικής και η Εύβοια. Το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Οκτωβρίου, από τα δυτικά, θα ολοκληρώσει τη δράση του μέσα στην Κυριακή και από την επόμενη εβδομάδα θα αποτελεί παρελθόν.

Σχετικές αναρτήσεις

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies