ΑργολίδοςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠολιτιστικά

Μυκήνες: Η απολογία της υπουργού πολιτισμού εκτός τόπου και χρόνου

«Υπερήφανη» δήλωσε πως είναι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την αντιμετώπιση της φωτιάς που έκαψε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, ενώ υποστήριξε ότι «το κράτος αντέδρασε» όταν είναι πασιφανές ότι δεν υπήρχε σχέδιο πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιά!

Από το βήμα της Βουλής, η Λ. Μενδώνη, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ισχυρίστηκε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε με τρόπο και είχε προβλέψει τόσο, ώστε να μην προκληθεί ζημία στις αρχαιότητες του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών. Το κράτος αντέδρασε» και πως «είναι ατυχές το γεγονός της φωτιάς, αλλά είναι ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία αυτού του αρχαιολογικού χώρου».

Αφού εμφάνισε σαν «ατυχία» την έλλειψη σχεδίου πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιά ενός αρχαιολογικού χώρου, προσπάθησε να υποβαθμίσει και το όλο γεγονός με τον ισχυρισμό πως «τα καμένα χόρτα, προφανώς δίνουν μια δυσάρεστη εικόνα» και δήλωσε πως «είμαι υπερήφανη που η φωτιά στις Μυκήνες αντιμετωπίστηκε και δεν προκάλεσε την παραμικρή ζημία στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου».

Η εικόνα βέβαια του αρχαιολογικού χώρου διαψεύδει εντελώς  την υπουργό πολιτισμού και προξενεί πηγή ανησυχίας για το τι μπορεί να συμβαίνει και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους που δεν έχουν την προβολή των Μυκηνών.

Ταυτόχρονα είναι εντυπωσιακή η  αδιαφορία της δημοτικής αρχής του Άργους η,οποία ουδεμία ουσιαστική συνεισφορά θέλησε να έχεις την προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Σχετικές αναρτήσεις

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ σεμινάριο με θέμα: «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-MY DATA-POS»

admin2020

Πορεία προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies