ΔιεθνήΕιδησούλες

Νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25% τον Μάιο, προεξοφλούν οι αγορές…

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές ομολόγων, μία ημέρα μέρα την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 0,5%, στο 3%.

 

Ωστόσο η διαφαινόμενη πρόθεση της ΕΚΤ να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων συνεχίζει να δημιουργεί πιέσεις στην αγορά των ομολόγων ωθώντας προς τα πάνω τις αποδόσεις τους.

 

Στην επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Μάιο μεγάλες επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,25%. Η Goldman βλέπει πλέον ως οροφή για το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ το 3,5% (από 3,75% μέχρι πρότεινος), ενώ η Morgan Stanley τοποθετεί το «πλαφόν» στο 3,75% εως τον Ιούλιο (από 4% που ήταν η παλαιότερη πρόβλεψη). Η HSBC και η Barclays διατηρούν την πρόβλεψη τους ότι το βασικό επιτόκιο θα φθάσει εως το 3,5%.

 

Στη δευτερογενή αγορά, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 56 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 4,19% από 4,26% χθες έναντι 2,10% του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,09% από 2,06% που έκλεισε χθες.

 

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0668 δολάρια από το επίπεδο των 1,0658 δολαρίων που άνοξε η αγορά.

 

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0623 δολάρια.

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies