ΕιδησούλεςΜεσσηνίας

Νέα διάκριση για το Χρυσό Μεσσήνιο σεφ ……

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση πέτυχε ο διακεκριμένος μεσσήνιος Σεφ Δημήτρης Πυλιώτης. Αυτή τη φορά βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο και ανακηρύχθηκε Ambassador (πρεσβευτής) της Ελληνικής κουζίνας στην Αμερική για το 2020, στην τελετή απονομής “Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy”, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Grand Hyatt Athens.

Πρόκειται για το σήμα ποιότητας “Βραβείο αυθεντικής ελληνικής γεύσης” που δημιουργήθηκε από τον οργανισμό “Greek Taste Beyond Borders” μετά από έρευνα, με σκοπό την άρτια εικόνα στο εξωτερικό (θετική εξωστρέφεια προς την παγκόσμια αγορά) των ποιοτικών εκπροσώπων της ελληνικής γεύσης.

Ο Δημήτρης Πυλιώτης , μαζί με τον αδερφό του Βασίλη, είναι οι ιδιοκτήτες του «Poseidon Restaurant» στη φημισμένη παραλία του Μαϊάμι.

Για να φτάσουν όμως να διατηρούν ένα καταξιωμένο χώρο  στον τομέα της εστίασης στην πολύ ανταγωνιστική αγορά του Μαϊάμι, απέναντι σε αμερικανικά μεγαθήρια χρειάστηκε να κάνουν όχι ένα άλλα πολλά βήματα παραπάνω χρησιμοποιώντας τον πλούτο της μεσσηνιακής γης αλλά και γενικότερα της γης της Πελοποννήσου, διδάσκοντες στους Αμερικάνους την εκλεπτυσμένη ελληνική κουζίνα.

Η προσπάθειά τους γίνεται πραγματικότητα το Νοέμβριο του 2012 όταν ο Ποσειδώνας, το ελληνικό εστιατόριο, ξεκινάει τη λειτουργία του.

Μετά από 8 χρόνια το εστιατόριο του διάσημου σεφ, είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια και όχι μόνο στο Μαϊάμι αλλά σε ολόκληρη την πολιτεία της Φλόριδας. Καθημερινά πολιτικοί, γερουσιαστές, αστέρες του Holywood αλλά και μπασκετμπολίστες του NBA συνωστίζονται στο “Poseidon” (η αγγλική του ονομασία) για να δοκιμάσουν την ελληνική κουζίνα.

 

Η επιτυχία βρίσκεται στην επιλογή του Δημήτρη και του Βασίλη που διάλεξαν τη μεσσηνιακή γη και την Ελληνική θάλασσα για τα μοναδικά τους προϊόντα και εχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο δικής τους Παραγωγής από την περιοχή της Μεσσήνης, ενώ η φέτα, το γιαούρτι και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα που χρησιμοποιούν προέρχονται από την Ελλάδα.

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ελέγχονται για την υψηλή τους ποιότητα και είναι ο βασικός λόγος που ο Ποσειδώνας έχει κατακτήσει μία επίζηλη θέση στον τομέα της εστίασης.

Μετά από την επιτυχημένη πορεία και καθιέρωση στο Μαϊάμι, έφτασε ο καιρός για τον Ποσειδώνα να βρεθεί στα πάτρια εδάφη της Μεσσηνίας.

Και πραγματικά, τον Αύγουστο που μας πέρασε, ο “Ποσειδώνας” άνοιξε τις πόρτες του στην πόλη της Καλαμάτας και από τότε κατάφερε   να γίνει σημείο αναφοράς  στην οδό Ναυαρίνου 119  για την παραλία της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας έχοντας καταφέρει χάρη στη μεθοδικότητα των ιδιοκτητών του να προσφέρει στους πελάτες του ένα μενού από ολόφρεσκα και υγιεινά προϊόντα.

 

 

Το σούρουπο μαζί με το μαγευτικό μεσσηνιακό ηλιοβασίλεμα δίνει την ευκαιρία στους πολυάριθμους πελάτες του καταστήματος να γευτούν μοναδικές δημιουργίες και γεύσεις που σιγά-σιγά αρχίζουν όχι μόνο στην Μεσσηνία αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Πελοποννήσου και στην Αθήνα, αφού οι επισκέπτες από την πρωτεύουσα πλημμυρίζουν κάθε βράδυ τον χώρο και αποτελούν τον καλύτερο διαφημιστή του…

Ο Δημήτρης Πηλιώτης  έχει  στο παλμέ του 4-times Award winner Chef Champion in Miami at the best seafood competition around the country according to Travel channel και  ένα χρυσό μετάλλιο και ανακηρύχθηκε Ambassador (πρεσβευτής) της Ελληνικής κουζίνας στην Αμερική για το 2020,

 

https://www.instagram.com/poseidonmiami/

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies