ΜεσσηνίαςΠολιτική

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα ΚΔΑΠ

«Οι ασαφείς «υποσχέσεις» της κυβέρνησης για επιπλέον vouchers συνιστούν νέο εμπαιγμό σε γονείς, παιδιά και δομές ΚΔΑΠ»
Με αφορμή την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί στους γονείς 84.200 παιδιών που έμειναν φέτος εκτός ΚΔΑΠ (1.583 παιδιά μένουν εκτός στον Νομό Μεσσηνίας), οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης, Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδηςμαζί με 55 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φέρνουν το θέμα εκ νέου στην Βουλή,με ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ΕΕΤΑΑ προσπαθώντας να κατευνάσει την οργή και την αγανάκτηση των γονιών και των 84.200 παιδιών με πλήρεις φακέλους που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ, στο Δελτίο της για τα αποτελέσματα του φετινού προγράμματος voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, ανέφερε ασαφώς ότι με ενίσχυση από τους προϋπολογισμούς των τριών υπουργείων θα δοθούν 10.500 επιπλέον vouchers για ΚΔΑΠ.
Παράλληλα η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μιχαηλίδου δηλώνει ψευδώς ότι δόθηκαν φέτος για ΚΔΑΠ 60.000 vouchers, όσα και πέρυσι (που είχαν μείνει εκτός «μόνον» 53.000 παιδιά). Θριαμβολογεί μάλιστα διότι φέτος ικανοποιήθηκαν με vouchers για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠΑμεΑ όλα τα παιδιά. Η ίδια όμως έχει ομολογήσει oncamera ότι από τα 53.700 vouchers για βρεφικούς σταθμούς σχεδόν τα μισά είναι χωρίς αντίκρισμα διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις. Το ίδιο συμβαίνει με τα 9.000 vouchers για ΚΔΑΠΑμεΑ, που δόθηκαν ενώ οι διαθέσιμες θέσεις είναι μόνον 4.500, όσες παραδόθηκαν δηλαδή το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατόπιν όλων αυτών των παλινωδιών,οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση, επειδή χωρίς το δωρεάν voucher είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους εξωσχολικές παιδαγωγικές ασχολίες, ενώ προσπαθούν εις μάτην να μάθουν εάν και πότε θα δοθούν τα 10.500 επιπλέον vouchers που ανέφερε η ΕΕΤΑΑ.
Οι 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να σταματήσει αυτός ο αναίσχυντος εμπαιγμός και ερωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς:
1. Θα δώσουν άμεσα vouchers για ΚΔΑΠ σε όλα τα 84.200 παιδιά που έχουν μείνει φέτος εκτός, ώστε να εγγραφούν σε δομές με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς;
2. Θα χρησιμοποιήσουν προς τούτο τον προϋπολογισμό του ενιαίου προγράμματος που δεν θα απορροφηθεί λόγω έλλειψης θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς και ΚΔΑΠΑμεΑ, προσθέτοντας και πόρους από τους τακτικούς προϋπολογισμούς των Υπουργείων τους όπως ανέφερε το Δελτίο Τύπου της ΕΕΤΑΑ;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Αθήνα,14 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
• Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
• Εσωτερικών
• Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Συνεχίζει τον εμπαιγμό γονιών, παιδιών και δομών ΚΔΑΠ η κυβέρνηση, υποσχόμενη ασαφώς επιπλέον vouchers για να κατευνάσει την οργή της κοινωνίας»
Ο αποκλεισμός 84.200 παιδιών στο πρόγραμμα των vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, και ΚΔΑΠ έχει δημιουργήσει τεράστια οργή και κοινωνική αναστάτωση.
Η ΕΕΤΑΑ, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του φετινού προγράμματος voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, περιέλαβε μια θολή αναφορά ότι με προσθήκη χρημάτων από τους προϋπολογισμούς των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα δοθούν 10.500 επιπλέον vouchers για ΚΔΑΠ και, αντί για 49.500 που ανέφερε το Δελτίο Τύπου, θα αυξηθούν στα 60.000.
Η κα Μιχαηλίδου δηλώνει διαρκώς ψευδώς ότι δόθηκαν φέτος για ΚΔΑΠ 60.000 vouchers, όσα και πέρυσι (που είχαν μείνει εκτός «μόνον» 53.000 παιδιά). Πρόκειται προφανώς για μια προσπάθεια να κατευναστεί η οργή των γονιών για τον αποκλεισμό 84.200 παιδιών με πλήρεις φακέλους (πολλοί με μεγάλο αριθμό μορίων επειδή ανήκουν σε περισσότερες της μιας ειδικές κατηγορίες, μονογονείς, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.λπ).
Θριαμβολογεί μάλιστα διαρκώς διότι φέτος ικανοποιήθηκαν με vouchers για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠΑμεΑ όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, και έχει ομολογήσει και σε τηλεοπτικές της εμφανίσεις, ότι από τα 53.700 vouchers για βρεφικούς σταθμούς σχεδόν τα μισά είναι χωρίς αντίκρισμα διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις. Tο ίδιο συμβαίνει με τα 9.000 vouchers για ΚΔΑΠΑμεΑ, τα οποία δόθηκαν ενώ οι διαθέσιμες θέσεις είναι μόνον 4.500, όσες παραδόθηκαν το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επομένως, από τον προϋπολογισμό του ενιαίου προγράμματος για βρεφονηπιακούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ θα περισσέψουν μεγάλα κονδύλια.
Οι γονείς, σε απόγνωση, γιατί χωρίς το δωρεάν voucher είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τις εξωσχολικές παιδαγωγικές απασχολήσεις που χρειάζονται, απευθύνονται στα υπουργεία που ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ για να ανακαλύψουν εάν και με ποιον τρόπο θα δοθούν τα 10.500 επιπλέον vouchers και αν τους περιλαμβάνουν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν άγνοια. Και όλα αυτά τη στιγμή που πριν δυο μέρες ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.
Ο εμπαιγμός αυτός πρέπει να σταματήσει. Υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν όλα τα 84.200 vouchers για ΚΔΑΠ με μια μικρή προσαύξηση του υπάρχοντος π/υ του προγράμματος που δεν θα απορροφηθεί από βρεφικούς σταθμούς και ΚΔΑΠΑμεΑ λόγω έλλειψης θέσεων.
Επειδή οι 84.200 οικογένειες που έχουν αποκλειστεί από τα ΚΔΑΠ βρίσκονται σε απόγνωση γιατί εν μέσω ακρίβειας, πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης, αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους από ίδιους πόρους,
Επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι, λόγω της έλλειψης θέσεων υλοποίησης των voucher για τους βρεφικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠΑμεΑ δεν θα απορροφηθεί μεγάλο μέρος του υφιστάμενου π/υ του προγράμματος
Επειδή οι πόροι που θα περισσέψουν, με μια μικρή προσαύξηση μπορούν να καλύψουν το σύνολο των 84.200 παιδιών που έμειναν φέτος εκτός ΚΔΑΠ
Επειδή είναι πολιτική ανεντιμότητα να εμπαίζονται οι γονείς με θολές υποσχέσεις για τις οποίες κανείς δεν παίρνει την ευθύνη
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Θα δώσουν άμεσα vouchers για ΚΔΑΠ σε όλα τα 84.200 παιδιά που έχουν μείνει φέτος εκτός, ώστε να εγγραφούν σε δομές με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς;
2. Θα χρησιμοποιήσουν προς τούτο τον π/υ του ενιαίου προγράμματος που δεν θα απορροφηθεί λόγω έλλειψης θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς και ΚΔΑΠΑμεΑ, προσθέτοντας και πόρους από τους τακτικούς προϋπολογισμούς των Υπουργείων τους όπως ανέφερε το Δελτίο Τύπου της ΕΕΤΑΑ;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Φωτίου Θεανώ
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Χαρίτσης Αλέξης
Αβραμάκης Ελευθέριος (Λευτέρης)
Αλεξιάδης Τρύφωνας
Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)
Αμανατίδης Ιωάννης (Γιάννης)
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βαγενά – Κηλαηδόνη Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Βίτσας Δημήτριος
Γιαννούλης Χρήστος
Γκαρά Αναστασία (Νατάσα)
Γκιόλας Ιωάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ελευθεριάδου Σουλτάνα (Τάνια)
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Κόκκαλης Βασίλειος
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μπαλάφας Ιωάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπουρνούς Ιωάννης
Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)
Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Παπαηλιού Γεώργιος
Πέρκα Θεοπίστη (Πέττυ)
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Ραγκούσης Ιωάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τζάκρη Θεοδώρα
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νικόλαος
Χαρίτου Δημήτριος (Τάκης)
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης (Μίλτος)
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η παράσταση «TOC²» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

admin2020

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών Τριφυλίας του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους (Γαργαλιάνων).

admin2020

Προκριματικός Αγώνας Τραμπολίνο 2024 ΑΘΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies