Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά τη σαρωτική νίκη που πέτυχε στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την νέα ηγεσία του κόμματος, την Κυριακή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε άνετα του Γιώργου Παπανδρέου και αναλαμβάνει, πλέον, το “τιμόνι” του ΚΙΝΑΛ.


Είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής της παράταξης και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε το 1979 και κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός, έχει διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ έχει εργαστεί και στον κλάδο του τουρισμού.

Τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το Μάιο του 2014 εκλέχθηκε για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της “Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης”. Έκτοτε συμμετέχει στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατά την πρώτη του θητεία, συμμετείχε στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Παράλληλα διετέλεσε αναπληρωτής στις επιτροπές Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ασφάλειας και Άμυνας και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής.

Νίκος Ανδρουλάκης

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία ως πλήρες μέλος (Σκάνδαλο Volkswagen).

Στη νέα του θητεία (Μάιος 2019) ανέλαβε αντιπρόεδρος των επιτροπών Ασφάλειας & Άμυνας, καθώς και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής.
Παράλληλα συμμετέχει ως βασικό μέλος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου & στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, ενώ ως αναπληρωτής συμμετέχει στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Επιτροπή Αλιείας και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur).

Νίκος Ανδρουλάκης

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

admin2020

«Χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών»

admin2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies