ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

Να διατίθενται δωρεάν τα αναλώσιμα όσων πάσχουν από διαβήτη

Να διατίθενται δωρεάν τα αναλώσιμα όσων πάσχουν από διαβήτη τονίζει το ΠΑΜΕ με αφορμή τους νέους κόφτες της κυβέρνησης σε προϊόντα υγειονομικού υλικού.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των ασθενών διαβητικών και ουσιαστικά τους καλεί να πληρώνουν αυτοί τα αναλώσιμα που έχουν ανάγκη.

Κοροϊδεύουν τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη και ενώ τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται κοστίζουν περίπου 300 ευρώ το μήνα για να λειτουργήσει η αντλία χορήγησης ινσουλίνης, η κυβέρνηση τους δίνει το απαράδεκτο ποσό των 20 ευρώ. Τους αφήνει εκτεθειμένους και από την άλλη πριμοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με εκατομμύρια ευρώ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαιτεί τώρα από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτήν την απαράδεκτη και εγκληματική απόφαση και τα αναλώσιμα να διατίθενται δωρεάν σε όσους τα έχουν ανάγκη».

Υπενθυμιζεται ότι στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 4204), που αφορά στην αποζημίωση που θα λαμβάνουν οι διαβητικοί από τον ΕΟΠΥΥ για προϊόντα υγειονομικού υλικού στις κατηγορίες διαβητολογικό υλικό και σακχαρώδης διαβήτης – αντλία ινσουλίνης, διαπιστώνεται ότι ενώ ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει την καινούρια αντλία χορήγησης ινσουλίνης, για τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζεται κάθε μήνα ένας ασθενής, η αποζημίωση που δίνεται είναι αστεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αισθητήρες Guardian 2 και 3 για Standalone CGM -1 τεμ. (MMT-7040QD3), ο οποίος στοιχίζει περίπου 74 ευρώ κι ένας ασθενής χρειάζεται τουλάχιστον 4 κάθε μήνα, αλλά το ύψος της αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ είναι μόλις 20 ευρώ, ενώ η αντλία χωρίς τον αισθητήρα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έκδοση του ΦΕΚ «έχουν παγώσει τα πάντα γύρω από την προμήθεια αισθητήρων», οπότε υπάρχουν άνθρωποι που μένουν ακάλυπτοι.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies