Κορίνθου

Να λειτουργήσει με εθελοντές το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”  του δήμου Βέλου-Βόχας

Η επιδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει την κοινωνία μας, τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, τις υπομονές και τα όρια του καθενός μας. Μέσα σ’ αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ηλικιωμένοι που είναι μόνοι, χωρίς το ασφαλές καταφύγιο μιας οικογένειας.
Σ’ αυτή τη δύσκολη για την κοινωνία μας συγκυρία, οφείλουμε να απλώσουμε χέρι ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, να μην μείνει κανείς μόνος και ανήμπορος απέναντι στην πανδημία.
Με αυτές τις σκέψεις προτείναμε στη δημοτική αρχή, την επανεκκίνηση και τη στελέχωση με εθελοντές του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ώστε να υποστηριχθούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας που ζουν μόνοι.
Καλούμε το Δήμο να έρθει σε συνεννόηση με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Βέλου-Βόχας και να υλοποιήσουν το αίτημά μας . Να μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας μόνο και αβοήθητο μέσα σ’ αυτήν την κρίση.
 
Επικοινωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βραχατίου
Επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου κ. Γιώργο Δαληβίγκα είχε η δημοτική σύμβουλος της παράταξής μας κ. Σούλα Μπιτσάκου αναφορικά με το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου λόγω των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού που εφαρμόζονται.
Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου παρείχε λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην τοπική αγορά ενώ η δημοτική σύμβουλος της παράταξής μας επεσήμανε το γεγονός ότι παρατηρείται σύγχυση στους καταστηματάρχες, σχετικά με το ποια καταστήματα κλείνουν και ποια όχι.
Η Σούλα πρότεινε στον Γιώργο Δαληβίγκα να αναρτηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο πλήρης κατάλογος με τους ΚΑΔ (Κωδικός αριθμός δραστηριότητας) ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες σχετικά με το ποιες επιχειρήσεις και καταστήματα αφορά η οδηγία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ο Γιώργος Δαληβίγκας άκουσε με προσοχή την πρόταση της Σούλας Μπιτσάκου και επιφυλάχθηκε για την εφαρμογή της.

Σχετικές αναρτήσεις

Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” στο Δήμο Βέλου-Βόχας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies