ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Να υπολογιστεί η στρατιωτική θητεία ως συντάξιμος χρόνος – ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για να υπολογιστεί η στρατιωτική θητεία ως συντάξιμος χρόνος, κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Το κείμενο της Ερώτησης:

«Όπως είναι γνωστό για να αναγνωριστεί η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμος χρόνος απαιτείται η εξαγορά της. Για το σκοπό αυτό, πολλές φορές απαιτείται καταβολή μεγάλου ποσού. Μάλιστα μετά την εξαγορά για τις περισσότερες περιπτώσεις η μηνιαία ωφέλεια του συνταξιούχου είναι ελάχιστη, έτσι ώστε το κόστος της μπορεί να αποσβεστεί μόνο μετά από πολλά χρόνια. Έτσι η εξαγορά καθίσταται ασύμφορη, μη προσφέροντας ουσιαστικό όφελος στον συνταξιούχο.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η δέσμευση των νέων να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία είναι μια υποχρέωση προς το κράτος. Επομένως, αφού κάποιος κλήθηκε να υπηρετήσει την πατρίδα, ο αντίστοιχος χρόνος θα έπρεπε να συνυπολογίζεται στον ασφαλιστικό του βίο, χωρίς την ανάγκη εξαγοράς του. Αυτό θα ήταν η ελάχιστη κρατική υποχρέωση προς κάθε συνταξιούχο. Μάλιστα, η κρατική αυτή υποχρέωση γίνεται ακόμη πιο επιβεβλημένη αν ληφθεί υπόψη το “ύψος” του μισθού που χορηγείται στους στρατευμένους, όπως και η έλλειψη άλλων παροχών προς αυτούς και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αναγνώριση του χρόνου στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου, χωρίς την ανάγκη εξαγοράς του».

Σχετικές αναρτήσεις

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη στις 24/4

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies