ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Θυσία στα μεγάλα συμφέροντα η λαϊκή κατοικία

Γύρω από τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα και τις συνέπειες που θα έχει για τα λαϊκά νοικοκυριά περιστράφηκε η παρέμβαση που έκανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha», σήμερα Παρασκευή.

Ανέδειξε την ουσία του νέου νόμου, υπογραμμίζοντας ότι «γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να συγκεντρωθεί σε λιγότερα χέρια η γη, τα ακίνητα και η παραγωγική δραστηριότητα, βγάζοντας από τη μέση όλους όσοι έχουν μικρές ιδιοκτησίες, είτε είναι αγροτική γη είτε είναι ακίνητα είτε είναι μια παραγωγική δραστηριότητα των αγροτών ή των αυτοαπασχολούμενων».

Τόνισε ότι την ίδια στιγμή που στο στόχαστρο μπαίνει η λαϊκή κατοικία, οι τράπεζες «κουρεύουν» δάνεια βιομηχάνων, εφοπλιστών και μεγαλοκατασκευαστών και αυτό, όπως είπε, συνέβαινε και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ανέδειξε την ανάγκη να γίνει «κούρεμα» στα χρέη των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, ενώ υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι που οφείλουν δεν είναι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», αλλά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν αφού το εισόδημά τους έχει υποστεί μείωση πάνω από 50%.

Χαρακτήρισε ακόμη ως «κοροϊδία» τη λεγόμενη δεύτερη ευκαιρία, λέγοντας ότι ένας αγρότης, για παράδειγμα, εάν χάσει τα μηχανήματά του και τη γη του δεν μπορεί να κάνει μια νέα αρχή, όπως διατείνεται η κυβέρνηση. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η αγροτική γη είναι υποθηκευμένη στην Τράπεζα Πειραιώς, γεγονός που διευκολύνει τη συγκέντρωσή της σε λίγα χέρια.

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόταση του ΚΚΕ, τόνισε ότι αυτή είναι ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και αντίθετη με αυτές των υπόλοιπων κομμάτων. «Εμείς λέμε να πληρώσουν αυτοί που φταίνε. Οι τράπεζες και το κράτος», ανέφερε.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies