ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠολιτική

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Επιβάλλει ασφυκτικό έλεγχο

Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης με τίτλο «Ταχεία πολιτική δίκη, προσαρμογή των διατάξεων της πολιτικής δικονομίας για την ψηφιοποίηση της πολιτικής δικαιοσύνης, άλλες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και λοιπές διατάξεις του Υπ. Δικαιοσύνης», μίλησε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

 

Επισήμανε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αντιδραστικές και επικίνδυνες διατάξεις που δεν αφορούν μόνο το νομικό κόσμο, όπως η εισαγωγή της πιλοτικής δίκης στα πολιτικά δικαστήρια, όπως ήδη συμβαίνει και στα διοικητικά. Επισήμανε ότι για τη συγκεκριμένη διάταξη εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις και από τους περισσότερους φορείς που κατέθεσαν τις απόψεις τους στην Επιτροπή.

 

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης, τόνισε, είναι ο ασφυκτικός έλεγχος στη διαμόρφωση της νομολογίας, η ενιαία, αποτελεσματική και χωρίς παρέκκλιση εφαρμογή και ερμηνεία των αντιλαϊκών νόμων, κάτι που επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή της πιλοτικής δίκης στα διοικητικά δικαστήρια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, επισήμανε, είναι τα δικαστήρια της περιόδου των μνημονίων, όπου δίκαια αιτήματα και λαϊκές ανάγκες «στριμώχτηκαν» στις δημοσιονομικές συνθήκες της εποχής.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies