ΔιεθνήΕιδησούλες

ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Τουλάχιστον 11 τραυματίες από τη σύγκρουση αμερικανικού υποβρυχίου με «άγνωστο αντικείμενο» – «Ανησυχία» εκφράζει η Κίνα

Τον τραυματισμό τουλάχιστον 11 ναυτών του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου «USS Connecticut», που συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο» στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, επιβεβαίωσε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. «Η ασφάλεια του πληρώματος παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Τα τραύματα τα οποία έχουν υποστεί οι ναύτες δεν απειλούν τη ζωή τους», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του 7ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο «ανήκει» το υποβρύχιο.

 

«Το υποβρύχιο παραμένει σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση. Η μονάδα και οι χώροι πυρηνικής πρόωσης του “USS Connecticut” δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί. Εκτιμάται η έκταση της ζημιάς στο υπόλοιπο υποβρύχιο. Το αμερικανικό ναυτικό δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Το περιστατικό θα διερευνηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Το Πεκίνο μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού εκφράζει τη «βαθιά ανησυχία» του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Με πληροφορίες από: «Αssociated Press»

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies