UncategorizedΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή… Οι ναζί του τάγματος Αζόφ μίλησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο…

Ημέρα ντροπής η σημερινή για το ελληνικό κοινοβούλιο μετά το φάουλ του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος έβγαλε μαχητή του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ να μιλήσει προς τους Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό.

Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων από την πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταδίκασαν την ενέργεια αυτή, ενώ χλιαρό ήταν το πρώτο σχόλιο από τον Ανδρέα Λοβέρδο εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Το πιο καυστικό σχόλιο προήλθε από το ΚΚΕ, που σημείωσε:

Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟικές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στο Τwitter.

Όπως είναι γνωστό η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ δεν παραβρέθηκε στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου, επισημαίνοντας ευθύς εξαρχής η ομιλία του δεν έπρεπε να είχε γίνει λόγω της υποστήριξης που έχει από τους νεοναζί και λοιπούς ακροδεξιούς της Ουκρανίας.

«Αυτοί που κάνουν τώρα ότι αιφνιδιάζονται, κοροϊδεύουν τον λαό», δήλωνε ο Θανάσης Παφίλης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Μετά τις σοβαρές αντιδράσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να χαρακτηρίσει λανθασμένη την εμφάνιση μέλους του Τάγματος Αζόφ από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε : “Λανθασμένη και άστοχη η παρεμβολή μέλους του Τάγματος Αζόφ στην ομιλία Ζελένσκι”, αλλά «Ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από τον κ. Τσίπρα για να δικαιολογηθεί η ρωσική εισβολή”.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός όταν κοινοβουλευτικοί συντάκτες του ζήτησαν να σχολιάσει την παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου και των δύο στρατιωτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την παρουσία του μέλους του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή στο πλαίσιο της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι «την απόλυτη ευθύνη φέρει ο Πρωθυπουργός», προσθέτοντας ότι «οι ναζί δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή».

Στον απόηχο των αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την εμφάνιση μαχητή με το Τάγμα Αζοφ, η Διάσκεψη των προέδρων, που ολοκληρώθηκε, είχε ιδιαίτερη ένταση.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζήτησαν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής για το βίντεο με τον μαχητή. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλευρά του Κυριάκου Βελόπουλου έθεσε ζήτημα ακόμη και παραίτησης του κ. Τασούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είπε ότι ενημερώθηκε λίγα λεπτά πριν από την παρέμβαση Ζελένσκι ότι θα υπήρχε ένα βίντεο με δύο στρατιώτες ελληνικης καταγωγής, χωρίς να του δοθούν άλλες λεπτομέρειες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της Συνδιάσκεψης των Προέδρων, η Όλγα Γεροβασίλη είπε πως ζητούν επίσημη δήλωση από τον Πρόεδρο της Βουλής ώστε να εκφραστεί η δυσαρέσκεια από την πλευρά του Ελληνικού κοινοβουλίου. «Είναι ντροπή να απευθύνεται ναζιστής στην ελληνική βουλή, πρέπει να υπάρξει αντίδραση, να εκφραστεί η δυσαρέσκεια», είπε χαρακτηριστικά. Η κ. Γεροβασίλη, τόνισε επίσης, ότι θα έπρεπε το βίντεο να έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της βουλής πριν «παίξει».

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΕΜΩΝ-ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies