UncategorizedΠολιτική

Ν. Καραθανασόπουλος: Να κουρευτούν γενναία τα «κόκκινα» δάνεια αυτοαπασχολούμενων Βίντεο

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πληρώσουν οι τράπεζες και όχι οι επαγγελματίες και οι φορολογούμενοι. Να κουρευτούν γενναία τα «κόκκινα» δάνεια των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, στεγαστικά, αγροτικά, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη συζήτηση με θέμα «Παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία εκ μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων».

Η αιτία της χρεοκοπίας και του κλεισίματος των πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι ο καπιταλιστικός, ο μονοπωλιακός ανταγωνισμός, καθώς ο τζίρος συγκεντρώνεται σε μεγάλες αλυσίδες και το ίδιο το αστικό κράτος με τη φορολογική και ασφαλιστική πολιτική που ασκεί και την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ότι οι τράπεζες είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα και όχι κοινωφελή που συγκεντρώνουν πόρους για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων γι’ αυτό και έχουν διαφορετικές πολιτικές στα επιτόκια, για παράδειγμα ανάλογα με το ποιον δανείζουν, αλλά και στις διαγραφές δανείων. Δηλαδή τα δάνεια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων διαγράφονται ή αναδιαρθρώνονται, ενώ για επαγγελματίες επιμηκύνονται με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται και να είναι όμηροι στο διηνεκές.

Υπογράμμισε ότι οι τράπεζες στηρίζονται από το κράτος με ανακεφαλαιώσεις, με μη αναβαλλόμενους φόρους κ.ά. και διευκολύνονται να απαλλαγούν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αναφέρθηκε ακόμα στο κλείσιμο υποκαταστημάτων με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι κάτοικοι, ενώ μειώνονται και οι εργαζόμενοι.

Τέλος, επισήμανε ότι οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα αποφύγουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας με σύγκρουση με την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και με συγκρότηση μιας κοινωνικής συμμαχίας για συνολικές ανατροπές.

Σχετικές αναρτήσεις

Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι διαμερίσματος

admin2020

Και όμως κάθε χρόνο και χειρότερα στις τιμές των προϊόντων. ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας

admin2020

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies