ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα σε Ηλεία – Μεσσηνία – Λακωνία

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας τις ρίψεις νερού, στις πυρκαγιές που μαίνονται ανά την χώρα καταστρέφοντας χωριά, οικισμούς, σπίτια, καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε πολλές περιοχές, κάτοικοι και τοπικές αρχές καταγγέλλουν όλες τις προηγούμενες μέρες, την περιοδική και σποραδική συμμετοχή των εναέριων μέσων, παρότι η συμμετοχή τους στο έργο της πυρόσβεσης είναι καίριας σημασίας για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

 

Στην Ηλεία, με το ξημέρωμα άρχισαν να πετούν δύο ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος ενώ οι επίγειες δυνάμεις είναι 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

 

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

 

Στη Μεσσηνία οι επίγειες δυνάμεις είναι 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, που έδωσαν μάχη με τις φλόγες στη διάρκεια της νύχτας, ενώ από το πρωί ρίψεις νερού κάνει κι ένα ελικόπτερο.

 

Ένα ελικόπτερο επιχειρεί από νωρίς σήμερα το πρωί και στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας προκειμένου, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies