Μεσσηνίας

Ξεκίνησε η λειτουργία των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στη Μεσσήνη

Εκδηλώσεις με την παρουσία μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και το 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, για την έναρξη λειτουργίας του πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων μέσω Γωνιών Ανακύκλωσης πραγματοποίησε σήμερα 22 Φεβρουαρίου ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου – Περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου.

Στα Πολυκέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ο κάθε πολίτης μπορεί να ανακυκλώνει:

Μέταλλο
Χαρτί
Γυαλί
Πλαστικό
Οι δράσεις έλαβαν χώρα στα δυο σημεία τοποθέτησης:

– Στη Μεσσήνη, στη βορειοανατολική πλευρά του κεντρικού πάρκου Μεσσήνης

Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.

Από τον αναπληρωτή διευθυντή του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Νικόλαος Αγγελόπουλος έγινε ενημέρωση των μαθητών των δημοτικών και γυμνασίων της Μεσσήνης, εστιάζοντας στα οφέλη του προγράμματος. Παρέστη και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, αρμόδιος αντιδήμαρχος Μεσσήνης Νίκος Ξενογιάννης

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που εφαρμόζει ο ΦΟΔΣΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης με τα Θέματα:

admin2020

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies