ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη μετρό: Προσήχθη και αστυνομικός ειδικός φρουρός -Κάλυπτε τους ανήλικους δράστες

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι ενέργειες ειδικού φρουρού, ο οποίος γνώριζε τους ανήλικους δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας, αλλά παρόλα αυτά δεν τους συνέλαβε και δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του.

Ο ένστολος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την μητέρα των δύο αδελφών 15 και 27 ετών που προσήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής και αναγνωρίστηκαν από τον 53χρονο σταθμάρχη, θύμα ξυλοδαρμού. Η μητέρα φέρεται να επικοινώνησε με τον ειδικό φρουρό, τού είπε τι είχε συμβεί και του ζήτησε συμβουλές για το πώς μπορεί να κινηθεί. Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν η μητέρα να ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγίες και τρόπους απόκρυψης των παιδιών.

Ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν κάλυπτε τους ανήλικους. Οπως υποστηρίζει, τον πήρε τηλέφωνο η μητέρα τους και, αντί να τους συλλάβει, δεν το ανέφερε στην υπηρεσία.
Ο ειδικός φρουρός προσήχθη και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος.

Ο   δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος περιέγραψε στην ΕΡΤ την όλη σκηνή και αναφέρθηκε στις ποινικές ευθύνες των δραστών:

«Ο Σταθμάρχης έχει παραδοθεί πεσμένος και οι δύο χτυπάνε το κεφάλι του με κλωτσιές λες και είναι μπάλα. Χτυπήματα στο κεφάλι είναι πάρα πολύ επικίνδυνα, μπορεί να κινδυνεύσεις με βαριά σωματική βλάβη ακόμα και με θάνατο και όμως δεν σταματάνε, τον βλέπουν ανήμπορο και όμως τον χτυπάνε. Από ό,τι πληροφορήθηκα έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο σαγόνι και στα πλευρά, έχουμε δηλαδή βαριές σωματικές βλάβες»,    περιγράφοντας το σοκαριστικό βίντεο από το οποίο, όπως λέει, δύσκολα στοιχειοθετείται απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ανθρωποκτόνος δόλος, δηλαδή πρόθεση για αφαίρεση ζωής, αν και όπως λέει, «προκύπτει χουλιγκανική συμπεριφορά για ανύπαρκτη αιτία σε βάρος εργαζόμενου σταθμάρχη, ο οποίος τους είπε να είναι νομοταγείς χρησιμοποιώντας μάσκα».

Το ερώτημα είναι η ηλικία των δραστών. Σε περίπτωση που είναι ανήλικοι είναι πιο δύσκολες οι προϋποθέσεις κράτησης. Εάν τελικά χαρακτηριστεί βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ή απόπειρα ή τετελεσμένη, η ποινή για ενήλικα είναι 10 χρόνια, αλλά και άτομα ηλικίας από 15 ετών μπορεί να τεθούν υπό κράτηση σε Σωφρονιστικό ανηλίκων.

Κάθε ημέρα τα ποινικά πινάκια είναι γεμάτα από ανάλογες συμπεριφορές. Πρέπει να υπάρξει πλαίσιο που να μην έχει δεμένα τα χέρια του νομοθέτη και να προβλέπει ρητά φυλάκιση, τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies