ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΠΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!

Για μία ακόμα φορά η περιοχή από το Ξυλόκαστρο μέχρι τη Λυκοποριά και ιδίως η περιοχή του Καμαρίου, γλίτωσε παρά τρίχα από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κατά το τριήμερο μεγάλου Σαββάτου, Κυριακής του Πάσχα και Δευτέρας του Πάσχα.

Το γεγονός της κατάληψης των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα, τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών, δημιουργεί σχεδόν κάθε μέρα και ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, τρομερό κίνδυνο για τους πεζούς, οι οποίοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής Οδού, αλλά κυρίως δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τα μωρά, τα παιδιά και τους γονείς τους που δεν ξέρουν πως να διασχίσουν την περιοχή και αγωνιούν κάθε στιγμή.

Το πρωί του μεγάλου Σαββάτου, πραγματικά χάρη στη θεϊκή επέμβαση δεν υπήρξε σίγουρα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, όταν μητέρα αναγκάστηκε να κατέβει στο οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου στο Κάτω Λουτρο και για ελάχιστα εκατοστά γλίτωσε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως μας είπαν, έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στον Δήμο Ξυλοκάστρου, στην περιφέρεια Κορινθίας και στην τροχαία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του απαράδεκτου φαινομένου.

Όπως μας τόνισαν, κάτοικοι που έχουν χώρους στάθμευσης στις κατοικίες τους, επιλέγουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να εκτίθενται οι πεζοί και ιδιαίτερα τα ανήλικα παιδιά σε κίνδυνο θανατηφόρου δυστυχήματος.

Η κατάσταση προκύπτει ανάγλυφα από το φωτορεπορτάζ που κάναμε και ελπίζουμε επιτέλους να υπάρξει η αντίδραση των αρμοδίων αρχών…

Σχετικές αναρτήσεις

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης | Δημήτρης Πτωχός προς μαθητές: «Είμαστε δίπλα σας για να αναζητήσετε όσα μπορείτε να κάνετε εδώ, στην Πελοπόννησο, στην Ευρώπη»

admin2020

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies