Κορίνθου

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ! «Ένας ακόμα Γόρδιος δεσμός» λύθηκε!

Σχέδιο πόλης στα ΒΟΣΕΙΚΑ – Φυλακές Κορίνθου για 1η φορά!

Με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις της προς τους δημότες της Κορίνθου συνεχίζει να πορεύεται η δημοτική αρχή της Κορίνθου. Ένα ακόμα χρόνιο, άλυτο ζήτημα, επιζήμιο για τους δημότες λύνεται με την συνεργασία και την  καθοριστική υποστήριξη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά.

Η περιοχή Βοσείκα – φυλακές Κορίνθου αποκτά για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ σχέδιο πόλης! Το ΦΕΚ  (Δ 188/15-03-2023)  προβλέπει την επέκταση του ρυμοτομικού Σχεδίου της Κορίνθου στην Πολεοδομική Ενότητα 7 «Βοσέικα – Φυλακές ΚΕΝΚ» και υπεγράφη από τον Κορίνθιο Υφυπουργόθεσμοθετώντας τη χρήση κατοικίας στην περιοχή καθορίζοντας επιπλέον οικοδομήσιμους χώρους, κοινωφελείς χώρους, χώρους για νηπιαγωγείο, πρόνοια, πολιτισμό, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμους.

 

«Η ένταξη του ιστορικού οικισμού Βοσέικα, καθώς και της περιοχής των Φυλακών της Κορίνθου στο σχέδιο της πόλης είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας του Δήμου Κορινθίων με την υποστήριξη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά και γι’ αυτό έχει τις θερμές ευχαριστίες μας. Μάλιστα, το γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα φέρει τη δική του υπογραφή κρύβει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο Δήμος Κορινθίων κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσει τη συνολική, δίκαιη και αειφόρα ανάπτυξη της Κορίνθου. Στην περιοχή επιτρέπεται πλέον η ευμενής για το περιβάλλον χρήση της κατοικίας, ενώ κατοχυρώνονται οι αναγκαίοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι.Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη!»

 

 

«Με τον τρόπο αυτό βάζουμε τάξη στο χώρο σε μία περιοχή της Κορίνθου από την οποία έλειπε το Σχέδιο, ώστε όλοι να γνωρίζουν πλέον με ασφάλεια ποιες είναι οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης που ισχύουν, εξασφαλίζοντας την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξή της» δήλωσε ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς.

 

Μια ακόμα δέσμευση που γίνεται πράξη, μια ακόμα παρέμβαση σε όφελος του δήμου και των δημοτών. Αυτή είναι η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής, αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων.

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις επί του νομοσχεδίου για την Υγεία: Δημόσια, δωρεάν, με πραγματικές αυξήσεις και προσλήψεις

admin2020

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies