Κορίνθου

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δυναμώνουμε την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά απέναντι στη νέα επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια. Τις ανάγκες μας στην υγεία, στη δουλειά με δικαιώματα δεν τα παζαρεύουμε.
Για ακόμα μια φορά θέλουν να φορτώσουν στις δικές μας πλάτες την κρίση τους. Η ΝΔ αξιοποίησε την πανδημία με γνώμονα τη θωράκιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις υπουργικές αποφάσεις και όλα όσα αντεργατικά μέτρα νομοθετήθηκαν και τα προηγούμενα χρόνια, έχουν λυθεί τα χέρια της εργοδοσίας για να μας εκμεταλλεύεται όσο θέλει, όπως θέλει και όποτε θέλει. Την ίδια στιγμή που καταδικάζει εμάς στην ανασφάλεια, στην αναμονή και στην εξαθλίωση μπουκώνει με ζεστό χρήμα και φοροελαφρύνσεις την εργοδοσία. Αυτή είναι η περιβόητη “δίκαιη κατανομή των βαρών”.
Όσο εμείς δεν παρεμβαίνουμε οργανωμένα αυτοί θα οργιάζουν. Στο εμπόριο με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων η κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί μέσα στα καταστήματα είναι βάρβαρη. Απολύσεις, αναστολές συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, ωράρια λάστιχο, ρεπό και υπερωρίες που δε δίνονται, δουλειά τις Κυριακές. Τα όποια μέτρα λαμβάνονται μέσα στους εργασιακούς χώρους για την προστασία της υγείας είναι ανεπαρκή και για το θεαθήναι.
Στα εμπορικά κέντρα, σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αλλά και σε μικρότερες οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απληρωσιά, την ανεργία, τη μερική εργασία, τους μισθούς των 300-400 ευρώ, βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση απ’ ότι πριν.
Στα super markets χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι που αναγκάστηκαν να πιάσουν δουλειά μέσα στην πανδημία με συμβάσεις λίγων ημερών τώρα είναι αντιμέτωποι ξανά με την ανεργία.
Δεν μπορεί η εργοδοσία να κάνει λόγο για πτώση του τζίρου και να μας ζητά για πολλοστή φορά να βάλουμε πλάτη όταν στα super markets σε διάστημα 10 εβδομάδων, οι τζίροι έφτασαν 1,5 δις ευρώ. όταν οι τζίροι από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις 6πλασιάστηκαν, την ίδια στιγμή που εμείς καλούμαστε να ζήσουμε με ψίχουλα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ
• Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις
• Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
• Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις
• Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης | Δημήτρης Πτωχός προς μαθητές: «Είμαστε δίπλα σας για να αναζητήσετε όσα μπορείτε να κάνετε εδώ, στην Πελοπόννησο, στην Ευρώπη»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies