ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων: Τί ειπώθηκε στην εκδήλωση για “Τα Συντάγματα της Επαναστατικής Περιόδου”

Τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης τίμησαν οι δικηγόροι σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα «Τα Συντάγματα της Επαναστατικής Περιόδου (1822, 1823, 1827)».

H εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 στο χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας , ήταν ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τελούσε υπό την αιγίδα της.

“…Το 1827 οι πιο προοδευτικές ιδέες του Διαφωτισμού χτύπαγαν στην καρδιά της Επαναστατημένης Ελλάδας .Σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές και αυτό που μας άφησαν. Γιατί οι επέτειοι δεν είναι μόνο η ιστορική μνήμη. Είναι και η προσπάθεια την οποία έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνει ζωντανή στο μέλλον, στις επόμενες γενιές μετά από εμάς…Η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας μετά τις Καστανιές και την Ορεστιάδα, μετά το Καστελόριζο, χαράζει δρόμους στην πορεία των εθνικών αγώνων και των προσπαθειών στο Άστος Κυνουρίας, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και αναδεικνύοντας τα Επαναστατικά Συντάγματα του Αγώνα όχι ως μία άψυχη παρακαταθήκη, αλλά ως ένα ζωντανό διακύβευμα ζωής, ως μία ζωντανή παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές, οι οποίες παίρνουν δύναμη από τους επαναστατημένους Έλληνες που τόλμησαν και σήκωσαν το κεφάλι τους και εν έτει 1821, ΄23 και ΄27, μίλησαν για αβασίλευτη δημοκρατία, μίλησαν για κοινωνικά δικαιώματα, μίλησαν για ατομικές ελευθερίες, μίλησαν για την κατάργηση της δουλείας, την κατάργηση της δήμευσης, για την παιδεία…”, τόνισε ο ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies