ΜεσσηνίαςΠολιτική

Ομιλία του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, στην Ολομέλεια της Βουλής

«Ο νέος Πτωχευτικός είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας της κυβέρνησης για βίαιη αναδιάρθρωση της οικονομίας σε βάρος εργαζομένων και μεσαίας τάξης»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών για το «βαθιά αντικοινωνικό νομοσχέδιο του νέου Πτωχευτικού» το οποίο χαρακτήρισε «επιστέγασμα των καταστροφικών της πολιτικών» και «μέρος του σχεδίου της για αναδιάρθρωση της οικονομίας σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» καθώς «οδηγεί στην φτωχοποίηση και την πτώχευση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Χρησιμοποιείτε την πανδημία ως πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επαναφέρετε μνημονιακές πολιτικές και να κατεδαφίσετε κοινωνικά δικαιώματα» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Αντί να υλοποιήσετε ένα εμπροσθοβαρές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης για να περιορίσετε την ύφεση, να μειώσετε την ανεργία και να αποτρέψετε τα χιλιάδες λουκέτα, όπως εμείς προτείναμε από την πρώτη στιγμή με το «Μένουμε Όρθιοι», αλλά και πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, επιλέξατε την λογική του «βλέποντας και κάνοντας» στην οικονομία, με ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα».

«Εμφανή τα αποτελέσματα της πολιτικής σας» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. «Πρωτοφανή ύφεση 15,2% για το 2ο τρίμηνο, εκτόξευση από 1% σε 12% όσων αμείβονται με μέχρι 200 ευρώ, ενώ το 31% όσων εργάζονται λαμβάνουν αποδοχές μικρότερες από τον κατώτατο μισθό». Και πρόσθεσε: «Αποκαρδιωτικές οι εξελίξεις και στον χώρο τηςμεταποίησης με μείωση των εξαγωγών των Αύγουστο κατά 14,2%, μείωση του τζίρου στη βιομηχανία κατά 15,1% και στο χοντρικό εμπόριο21%, ενώ στον τουρισμό και την εστίαση η κατάρρευση είναι συντριπτική με μείωση τζίρου 78,8%».

«ΟΙ μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην έχουν ουσιαστική πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό ενώ η ουσιαστική ρευστότητα προς την οικονομία ήταν μόλις 4,6 δισ.» υπογράμμισε ο βουλευτής ενώ «αφήνετε αναξιοποίητο το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. που σας κληροδοτήσαμε ακριβώς για τέτοιες περιστάσεις» αλλά και «το ΕΣΠΑ, από το οποίο στην αρχή της κρίσης είχατε στη διάθεσή σας 7,5 δισ. για να θωρακίσετε την παιδεία, την υγεία και τις μεταφορές», «να στηρίξετε με ρευστότητα τις επιχειρήσεις και να καλύψετε τους εργαζόμενους μισθολογικά και ασφαλιστικά».

«Οδηγείτε για πρώτη φορά σε μαζικές εκποιήσεις πρώτης κατοικίας και σε εξαφάνιση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιταχύνοντας τη βίαιη εξαγορά τους από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες των funds και των τραπεζών. Στην προσπάθειά σας να επαναφέρετε το φόβο και την ανασφάλεια, θα βρείτε απέναντί σας σύσσωμη την ελληνική κοινωνία».

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies