Μεσσηνίας

Οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία , από την αποχώρηση του Διευθυντού του Κ.Υ.Γαργαλιανων

Μετά την έκκληση φορέων της Δ.Ε.Γαργαλιανων Τριφυλίας σχετικά με το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία , από την αποχώρηση του Διευθυντού του Κ.Υ.Γαργαλιανων , ουδείς ασχολήθηκε.

Διαβάζοντας τα όσα αγωνιωδώς ανέφερε ο Πρόεδρος της Δ.Ε Γαργαλιανων και ερευνώντας όλα τα περιστατικά, ειλικρινά θλίβομαι για τις προτεραιότητες όσων έχουν καταλάβει καίριες , αλλά κομματικές καλοπληρωμένες θέσεις και αδιαφορούν να δώσουν λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για τη δημιουργία ενός ακόμη υγειονομικού κενού εκτός της Ανατολικής Πυλίας και στην ακμάζουσα αυτή περιοχή της Τριφυλίας .

Εν μέσω Αυγούστου και αύξησης της επισκεψιμότητας, το Κ.Υ.Γαργαλιανων υπολειτουργεί , τα βράδια κλείνει, όπως και μερικά πρωινά και οι αγροτικοί γιατροί ως είναι φανερό, δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες είτε λόγω φόρτου εργασίας, είτε επιστημονικά.

Ερωτώ τον Διοικητή της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ, κ.Καρβέλη

*Πότε θα ενσκήψει ουσιαστικά στα υγειονομικά προβλήματα της Μεσσηνίας και πότε θα δώσει λύσεις;

*Πότε οι πολίτες της Μεσσηνίας θα νοιώσουν υγειονομικά ασφαλείς στον τόπο τους;

*Πότε θα λειτουργήσει με κανόνες ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας, το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων ;

*Πότε σκοπεύει επίσημα να ενημερώσει θεσμικά , πολίτες και φορείς για τη δρομολόγηση ομαλοποίησης της λειτουργίας των υγειονομικών δομών στη Μεσσηνία που έχουν τρομερές ελλείψεις;

Η κρίση στην παροχή υγείας είναι διαρκής και ανησυχεί την κοινωνία, διότι διαφαίνεται πως δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση επίλυσης των προβλημάτων .

Η αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα στα ζητήματα της υγείας όπως προέβλεπε άλλωστε αρχικά και ο Νόμος Καλλικράτης και έχει απόδειξει έμπρακτα πως είναι απόλυτα υποβοηθητική στον καίριο αυτό τομέα .

Αντωνία ΜΠΟΥΖΑντιπρόεδρος ΠΕ.ΣΥ.Π

Σχετικές αναρτήσεις

Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Δίνουμε ώθηση στον κλασικό αθλητισμό, ενισχύοντας και τον αθλητικό τουρισμό»

admin2020

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

admin2020

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΜΥΡΤΟΠΟΤΑΜΙΑΣ-3ης ΕΟ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies