ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚοινωνικάΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΟΠΕΚΑ: Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για το θέατρο

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

Ο αριθμός των δικαιούχων καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο, ως εξής:

Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων ο αριθμός ανέρχεται στα εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) άτομα, προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους από συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου

Ο αριθμός των δικαιούχων καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο, ως εξής:

Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου ο αριθμός ανέρχεται στα τριάντα δύο χιλιάδες πεντακόσια (32.500) άτομα, προκειμένου να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ θέατρα.

1. Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκδρομών, δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου και δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2022 έχουν:

α) οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (Α΄ 128),

β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής,

γ) τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων,

δ) οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ,

ε) οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές και παραμένουν υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

Οι δικαιούχοι που θα κάνουν χρήση της παροχής του προγράμματος κοινωνικού ή ιαματικού ή εκδρομικού τουρισμού έτους 2022, έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση των παροχών των υπολοίπων προγραμμάτων του ΛΑΕ.

Η αίτηση υποβάλλεται από το δικαιούχο ή από τρίτο πρόσωπο ειδικά εξουσιοδοτούμενο από αυτόν, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (εφεξής Κ.Ε.Π.), όπου ο/η ενδιαφερόμενος-η προσέρχεται προσκομίζοντας οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και των τυχόν προστατευόμενων μελών (π.χ. βεβαίωση ΑΜΚΑ, κ.λπ.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) ασφαλισμένου ή συνταξιούχου καθώς και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σχετικές αναρτήσεις

Το 2ο Perseas Cup έγινε ένα στοίχημα που κερδίσαμε όλοι

admin2020

Πορεία προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

admin2020

Τροχαίο ατύχημα Τζιπ με μηχανή με τραυματισμό

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies